Въпреки опита на средното образование да се модернизира и атрактивните

...
Въпреки опита на средното образование да се модернизира и атрактивните
Коментари Харесай

Изложението Уча в чужбина в София

Въпреки опита на междинното обучение да се модернизира и атрактивните оферти, които вършат в последните години българските университети, огромна част от българските младежи избират да продължат образованието си в чужбина. Изборът на висше учебно заведение стартира още в 11 клас с попълване на пробни проби, кариерно консултиране и полагане на изпит за притежаване на език. На днешното ревю " Уча в чужбина " в столицата стана ясно, че просветителни дестинации Англия, Германия и Холандия се резервират, само че се появяват и екзотични оферти.

София

Германия остава водач във висшето обучение в Европа за интернационалните студенти. Интересът към Англия не е намалял. А Холандия, Ирландия и Испания набират все по-голяма скорост. Изненада обаче е опцията за цялостна стипендия по езикова стратегия в Китай.

Бистра Илиева, шеф на консултантска къща за обучение в чужбина: Може да тръгнеш от нулата, само че би трябвало да бъдеш определен от държавното управление по тази причина ние в този момент събираме кандидатури, на които ще дадем опцията по-късно да бъдат показани и да могат да заминат за една образователна година.
Пълната стипендия включва образование, прехрана, застраховка и учебници, а задачата на програмата е разпространение на китайския език и просвета. И въпреки да звучи забавно бъдещите студенти избират да учат най-вече в Европа.

Калина Трайкова: България като страна е доста хубава, единствено че образованието запада и това се вижда отвред и нашите дипломи не са толкоз одобрявани по света. Роман: Съжалявам за това, че би трябвало да отида в чужбина, само че в България висшето обучение към този момент не е на това равнище, на което е било.
Най-голям остава стресът за родителите.

Петя Димитрова, родител: Първото ѝ: " Аз желая да изучавам в чужбина! " беше доста надалеч и аз дори се шокирах и не можах да дремя.
Признават обаче, че динамичният свят, в който живеем, не би трябвало да стопира децата в преследването на фантазиите им.

Ива Харизанова, родител: Притеснявам се като всеки родител. Само че моите терзания не би трябвало да са спирачка за тяхното развиване.
Сред най-желаните специалности за бъдещите студенти са стопанска система, право, осведомителни технологии, архитектура и медицина. Екипът на " Уча в чужбина " ще посети Плевен, Бургас и Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР