Въпреки ограниченията и пандемията от коронавируса, Великобритания набира румънски сезонни

...
Въпреки ограниченията и пандемията от коронавируса, Великобритания набира румънски сезонни
Коментари Харесай

150 сезонни работници от Румъния кацнаха в Англия, въпреки COVID-19

 Въпреки рестриктивните мерки и пандемията от ковид, Англия набира румънски сезонни служащи. Работниците са нужни за прибирането на реколтата от плодове и зеленчуци в страната и ще дойдат в Англия с чартърни полети и техните услуги са нужни на страната, поради рецесията в бранша, написа Guardian.

Първият под наем полет от Букурещ със 150 служащи е към този момент кацнал в страната. Много от английските ферми не могат да приберат реколтата си в ранната пролет поради карантината.

Според Матю Пъртън от компанията " Air Charter Services " се чака във Англия да дойдат още шест полета. По думите му служащите, общо към 450 души, ще оказват помощ на фермите да приберат реколтата си.

По-рано Румъния отстрани рестриктивните мерки за пътуването на сезонни служащи и голям брой жители на страната отлетяха за Германия, която също има потребност от тях.

" Всички пасажери ще бъдат тествани за висока температура, ще би трябвало да дават здравни картони и ще бъдат снабдени с дезинфектанти и маски при полета ", добави Пъртън.

Британските фермери се нуждаят от непозната работна ръка, откакто самодейността " да нахраним нацията " и апелите на Джордж Юстъс, министър на околната среда, за подкрепяне на бранша не дадоха резултат.

Фермите имат потребност от близо 90 хиляди служащи, с цел да могат да приберат реколтата си, само че на апелите на министъра са отвърнали единствено към 5500 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР