Въпреки обявените зелени коридори и отворените врати на пунктовете за

...
Въпреки обявените зелени коридори и отворените врати на пунктовете за
Коментари Харесай

Празникът надви ковида в Пловдив, ваксини бол, желаещи- не С...

Въпреки оповестените " зелени коридори " и отворените порти на пунктовете за имунизация в Пловдив искащите се броят на пръсти, сподели репортерска инспекция на " Марица ". По същото време в столицата се вият големи опашки поради шанса за инжекция, освен това освен с " Астра Зенека ", само че и с " Пфайзер " и " Модерна ".

Пред Регионалната здравна ревизия в Пловдив, където се слага втора игла, в никакъв случай не е било толкоз пусто.

Идентична е обстановката и пред имунизационния кабинет на ДКЦ " Пълмед " в " Смирненски ", един от трите пловдивски пункта през днешния ден със " зелен кулоар ".

Опашка от към 20 души за ваксина има само пред кабинета на " Медикус " в постройката на ДКЦ-1, който е вторият пункт, включен в листата за " зелени коридори " в днешния ден.

По всичко проличава, че празниците и агнето несъмнено бележат победа над страха от болестта. Хората са тръгнали по почивки и родственици, пазарят, готвят трапези и се вълнуват от опцията да си починат, разясняват дежурните в кабинетите за имунизация.

След цялото мрънкане, че ваксини няма и би трябвало да се чака, в този момент обстановката търпи поврат - ваксини бол, само че искащи липсват.



Припомняме, че всички имунизационни кабинети в Пловдивско ще работят по Великден. Паралелно с това пловдивчани ще могат да употребяват „ зелените коридори “ за имунизация, които ще бъдат дейни в цялата страна от този петък – 30 април до 9 май в това число. Осигурени са задоволително дози за искащите, увериха от РЗИ.

В града под тепетата имунизации ще се правят през целия интервал. Всеки ден ще е деен имунизационен кабинет в „ Пълмед “, също енедневно ще работи и този на МЦ " Медикус " - Тракия в ДКЦ-1.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР