Въпреки някои недостатъци тази Конституция е стълб на правовата държава.

...
Въпреки някои недостатъци тази Конституция е стълб на правовата държава.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Корнелия Нинова: Въпреки някои недостатъци, тази Конституцията е стълб на правовата държава

Въпреки някои дефекти тази Конституция е дирек на правовата страна. Вече четири пъти у юридически опит да се трансформира. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на проведената от Българска социалистическа партия среща с специалисти и депутати от Велико народно събрание, взели участие в приемането на Конституцията през 1991 година

“Благодаря на депутати от Великото национално заседание, които се отзоваха на поканата ни. Въпреки острите политически конфликти сте намерили държавническото ”, добави още Корнелия Нинова.

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

Българска социалистическа партия има значими, само че смущаващи въпроси

“Всички мнения са негативни, няма нито едно положително мнение. Доколко нормално Народно заседание може да трансформира Конституцията и крие ли това риск, в случай че някой апелира. Промяната в правосъдната система – обезпокоително е това, че никоя от гилдиите не я поддържа. Поне е радостно, че се отхвърлиха да сменят националния празник ”, разяснява Корнелия Нинова.

За Българска социалистическа партия е недопустимо висши държавни длъжности да се заемат от хора с двойно поданство

“Нито един от текстовете на първо четене няма да остане подобен до края ”, сподели още Корнелия Нинова.

“Важно е да черпим от мъдростта и опита на депутати от Седмото велико национално заседание. От съдържателна позиция Конституцията от 1991 година е демократична конституция. С тази конституция станахме членове на Европейския съюз ”, сподели правосъдният министър Атанас Славов.

Има смяна в разбирането какво значи самостоятелна правосъдна власт

“Има повишаващо се равнище на тези стандарти. Мотивите на вносителите на измененията е да се съобразим със стандартите за самостоятелност на съда и прокуратурата ”, съобщи Атанас Славов.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР