Въпреки неотдавнашното нарастване на насилието и политическите сътресения в Хаити,

...
Въпреки неотдавнашното нарастване на насилието и политическите сътресения в Хаити,
Коментари Харесай

Сътресенията в Хаити все още не са довели до скок в броя на мигрантите, опитващи се да достигнат бреговете на САЩ, твърдят служители

Въпреки неотдавнашното повишаване на насилието и политическите разтърсвания в Хаити, Съединени американски щати към момента не са забелязали скок в морската миграция през Карибско море, което би задействало дълготрайни проекти за изключителни обстановки, които включват настаняване на мигранти в залива Гуантанамо, споделиха двама американски чиновници пред CBS News.

През последните седмици нова вълна от гангстерско принуждение и безредици раздруса елементи от Хаити, най-бедната страна в западното полукълбо. Тежко въоръжени членове на банди нахлуха в затвори и полицейски сектори в столицата Порт-о-Пренс.

Насилието накара премиера на страната да избяга в Пуерто Рико и по-късно да разгласи, че ще се отдръпна, откакто бъде формирано преходно държавно управление е проведен. Той също по този начин подхранва филантропична рецесия, разселвайки хиляди хаитяни.

В продължение на десетилетия държавното управление на Съединени американски щати има проекти за деяние при изключителни обстановки, с цел да реагира на всеобщи миграционни събития в Карибско море, изключително близо д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР