Въпреки най-лошото си начало на сезон във Формула 1 от

...
Въпреки най-лошото си начало на сезон във Формула 1 от
Коментари Харесай

Васьор потвърди, че Ферари няма да прави Б-версия на SF-23

Въпреки най-лошото си начало на сезон във Формула 1 от 2009 година тимът на Ферари няма да прави цялостна проверка на SF-23, както се спекулираше в медиите.

В онлайн среща с медиите по-рано тази седмица шефът на Скудерията Фредерик Васьор разкри, че в Маранело няма да трансформират концепцията на колата. Вместо това в идващите няколко старта „ Черните кончета “ поетапно ще вкарат усъвършенствания по своя автомобил, които ще би трябвало да ги придвижат към челото на колоната. Първият пакет с усъвършенствания се чака за Гран При на Маями при започване на идващия месец.
 Ферари записва най-слабото си начало на сезона от 2009 насам Ферари записва най-слабото си начало на сезона от 2009 насам
„ Не, не мисля – отговори Васьор на въпроса дали ще има смяна в концепцията на колата. – Ние имаме планувани усъвършенствания, които ще бъдат встъпление в три стадия. В Баку няма да имаме нови елементи, защото имаме нужния аеродинамичен пакет за тази писта, а и със спринта ще е комплицирано. Но за Маями, Емилия-Романя и Испания, на всяко едно от тези надпревари ще имаме нови съставни елементи.

„ Ние ще се придържаме към проекта си. Ние направихме няколко промени по салдото и държанието на колата и нещата бяха по-добре в Мелбърн, ще продължим да работим в тази посока. Няма да имаме Б-версия, в случай че желаете по този начин да го кажем. Няма да се появим с изцяло друга кола. Ние желаеме да продължим да подобряваме тази “, съобщи Васьор.
 Шумахер сподели за какво Ферари скоро няма да настигне Ред Бул Шумахер сподели за какво Ферари скоро няма да настигне Ред Бул
По време на миналия уикенд в Австралия Карлос Сайнц разяснява, че сега Ферари изостава по безусловно всички индикатори от Ред Бул, без значение дали става дума за скорост в завоите, скорост на вършиме, потреблението на гумите или минаването през бордюрите и неравностите. Тогава испанецът съобщи, че тези дефицити на SF-23 ще могат да бъдат поправени единствено с цялостна проверка на колата, само че наподобява желанието на Сайнц няма да бъде задоволено.
 Ферари: Наказанието на Ред Бул е прекомерно леко Ферари: Наказанието на Ред Бул е прекомерно леко
След първите три спортни уикенд за годината Ферари заема четвъртото място в класирането при конструкторите с едвам 26 точки на своята сметка. До момента Скудерията няма нито едно качване на подиума, а пасивът на италианския отбор от водачите от Ред Бул е цели 97 точки след единствено три старта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР