Въпреки нарастването на случаите и драстичните нови ограничения тази седмица,

...
Въпреки нарастването на случаите и драстичните нови ограничения тази седмица,
Коментари Харесай

Зравен министър заснет без маска. Искат му оставка

Въпреки повишаването на случаите и фрапантните нови ограничавания тази седмица, чешкият здравен министър Роман Примула и Ярослав Фалтинек, представител на ANO в Чешката камара на депутатите бяха снимани нощес от таблоида Blesk без маски, в ресторант след 22:00 часа.

Според новите разпореждания, наложени от чешкото държавно управление през последните седмици, заведенията за хранене са затворени за хранене и е належащо носенето на маска за лице навън и в колите, в случай че пътувате с други хора, които не са от вашето домакинство.

Самият Примула беше индивидът, който разгласи доста от тези нови ограничения на Чешката република.

Съгласно настоящите сега ограничавания, заведенията за хранене освен би трябвало да бъдат изцяло затворени за посетители, само че даже не могат да работят с прозорци за сервиране след 20:00.

Примула напусна ресторанта към среднощ, излизайки без маска за лице, и влеза в лимузина.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Ян Хамачек, който даде позитивен резултат за COVID-19 и сега е в домашна карантина, към този момент прикани оставката на Примула.

„ Правилата се ползват без изключение за всички “, написа Хамачек в обява във Фейсбук.

" Министър Примула и господин Фалтенек би трябвало да обяснят какво са правили по време на изключително състояние в ресторант, който би трябвало да бъде затворен. Освен това игнорирането на условието за носене на маска за лице е безспорна насмешка за жителите на нашата република, това явно е непростителен неуспех. “

Опозиционните партии също приканиха за оставката на Примула.

Тъй като рецесията с COVID-19 в Чешката република доближава нови върхове тази седмица, несъгласията към здравния министър на страната не биха могли да дойдат в по-лошо време.

Примула се обърна към фотосите на Blesk в изявление за Респект.

" Не мисля, че съм сбъркал доста. Вчера бях в министерството до 21:20 ч., След това бях поканен на незабавно съвещание, като се има поради, че на идващия ден трябваше да бъдат оповестени спомагателни ограничавания... Пристигнах на срещата в девет и половина, не знам точния час ", съобщи Примула в пояснение.

„ Отидох на среща, която беше в ресторант, в салона на ресторанта и не отидох там, с цел да хапвам, а с цел да се срещна “.

„ Не е правилно, че съм влезнал без маска за лице, бях в колата с маска и влязох в салона, където бях поканен с маска. И към 23:30 или 23:20 ч. напуснах срещата, нямах маска за лице до момента в който излизах, само че по-късно я сложих още веднъж в колата. “

И въпреки всичко Примула призна, че ще подаде оставка, в случай че обществеността не одобри обяснението му.

" Ако обществеността пожелае, ще подам оставка ", заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР