Въпреки напрежението около Луковмарш и заявките, че ще бъде забранен,

...
Въпреки напрежението около Луковмарш и заявките, че ще бъде забранен,
Коментари Харесай

Въпреки протеста: Проведе се шествие под надслов „Марш на толерантността”

Въпреки напрежението към „ Луковмарш ” и поръчките, че ще бъде неразрешен, шествие по софийските улици има. То е под надпис „ Марш на толерантността. Срещу поругаването на паметта на жертвите на комунистическия гнет ”. Това съобщи.

Стотици младежи, облечени най-вече в черно и развяващи българския трибагреник, започнаха да се събират на площад „ Света Неделя “ към 15.00 часа. В началото на шествието те носят портретите на видни български военни, политици и интелектуалци с десни възгледи, които са били избити от комунистите след 9 септември 1944 година Сред тях са Стефан Клечков, Петър Габровски, Богдан Филов, Тодор Кожухаров, майор Кирил Дрангов, Теодор Траянов, Тодор Дипчев, Данаил Крапчев. Сред портретите нямаше подобен на ген. Христо Луков, написа БГНЕС.

Организаторите обявиха, че няма да загатват името на Христо Луков. Така в стройни редици по трима, с български флагове и плакати на генерали и офицери от българската войска, мъжете в черно потеглиха по ул. „ Алабин ”. Събитието е охранявано от десетки бусове и коли на полицията.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР