Въпреки множеството отменени чартърни полети с туристи към България и

...
Въпреки множеството отменени чартърни полети с туристи към България и
Коментари Харесай

Официално от днес плажовете у нас са отворени за туристи

Въпреки множеството анулирани чартърни полети с туристи към България и прогнозите за неприятен летен сезон, браншът по Южното Черноморие е оптимистично надъхан. Вече се виждат непознатите туристи в Слънчев бряг, основно румънци, а на юг ще се разчита и тази година на българите. От през днешния ден публично отварят и плажовете у нас. Това предизвика инспекции от Министерството на туризма, които наблюдават дали линиите са готови, с цел да посрещнат туристи.

При идването на инспекторите на плаж „ Робинзон " в Свети влас линията не беше изцяло подготвена. Медицинският пункт не беше оборудван изцяло, течащата вода бе спряна, а на избавителния пост липсваха бинокъл и термометър. За минути проблемите бяха отстранени.

„ Всичко е квалифицирано, само че действително през днешния ден би трябвало да ни отвори единствено единия пункт. Той е изцяло оборудван, чакаме нещата, които ще отворят други месец другите пунктове и те ще бъдат налице ", сподели Васко Цоклинов, шеф на плажа.

Цената за сянката на този плаж е 5 лева за чадър и 5 лева за шезлонг. По 5 лева са и оборудванията на централния плаж в Слънчев бряг. С 50 ст. по евтини са на Слънчев бряг-север.

„ Цените в Слънчев бряг тази година ще са отново на 50%. Плажните такъми са сложени. Плажовете са почистени, обезпаразитени. Вече спасителите са си на постовете ", съобщи Кирил Спасов, концесионер на плажа в Слънчев бряг.

В първия ден не липсваха и искащи летовници да отидат на плаж. Освен българи, сега в Слънчев бряг има най-вече румънци и поляци.

„ Аз работя в болница и през две седмици ни вършат антигенен тест. С него съумях да вляза в България. Тук се пазим и внимаваме. Всяка година пристигам в България, за пръв път сме на море, тъй като по принцип вървим в планината ", сподели Наталия Парлачик, екскурзиант от Полша.

Хотел в Слънчев бряг посрещна през днешния ден 50 румънски туристи.

„ Туристите към момента са доста малко в Слънчев бряг. Може би 10-15% от хотелите са отворили порти, само че в идващите няколко дни до седмица чакаме да отворят и още хотели, най-малко много сътрудници са декларирали, че ще отворят ", сподели Теодор Пастармаджиев, член на управителния съвет на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

В Созопол се надяват на мощен сезон, само че основно от българи.

„ За мен персонално българинът е най-хубавият екскурзиант. Особено Созопол софиянци си го обичат и идват доста ", разяснява Йордан Петков от отдел „ Туризъм " в Община Созопол.

От туристическия отрасъл упорстват да отпаднат наложителните Коронавирус проби за множеството европейски страни, което ще докара до повече резервации.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР