Въпреки че все още е рано да се говори за

...
Въпреки че все още е рано да се говори за
Коментари Харесай

ВСУ хвърлят в настъплението новата стара немска техника

Въпреки че към момента е рано да се приказва за цялостен неуспех на украинската атака, все пак въоръжените сили на Украйна изгубиха забележителна част от силите си. Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу обърна внимание на това, когато приказва на 15 август на XI Московска конференция за интернационална сигурност.

" Предварителните резултати от бойните дейности демонстрират, че военният запас на Украйна е съвсем привършен ", сподели ръководителят на военното ведомство.

Оценката на министъра на защитата се удостоверява и от информацията, която идва от фронтовата зона.

През последните няколко дни в мрежата се появиха фрагменти, на които се виждат елементи от запаса на въоръжените сили на Украйна, които не са взели участие до момента в настъпателната интервенция. Новите формирования са оборудвани по-специално с създадени в Съединени американски щати бронетранспортьори Stryker и немски бойни машини на пехотата Marder.

Германските бойни транспортни средства на пехотата в размер на към 100 машини, ВСУ получи в края на март - Marders бяха взети от запасите на Бундесвера и от складовете на предприятието Rheinmetall. За да се вкара оборудването в употреба, бяха нужни поправки и продължителна рационализация, защото последната машина от този модел слезе от поточната линия в средата на 70-те години.



БMП Marder е предопределен за превозване и огнева поддръжка на отряд от шест или седем души. Превозното средство е доста тежко, заради бронята тежестта му доближава 30 тона, само че това обезпечава нараснала жизненост и сигурност на десанта.

Някои от тези бойни транспортни средства са били употребявани от немския боен контингент в Афганистан. Две коли бяха взривени от самоделни взривни устройства, само че и в двата случая БМП избави живота на бойците, намиращи се в предпазеното поделение.

Още един път означаваме, че упоменатите машини бяха доставени напролет, Marders през март, бронетранспортьорът Stryker през април. Контранастъплението се води (съдейки по формалните известия на Киев) от началото на юни, а техниката е видяна на линията на прикосновение едвам в този момент.

Изтощени са и изгубиха боеспособност “

Може да се допусна, че командването на въоръжените сили на Украйна е решило да хвърли запасите в багра. Зад това решение обаче може да има няколко аргументи. Или Киев вкарва в борба нови формирования заради високите загуби в настъпващите елементи, или се вкарват запаси за разширение на зоната за пробив. В първия случай можем да кажем, че офанзивата съществено стопира и изяжда последните запаси на украинската войска, във втория, че настъплението, в противен случай, минава в дейна фаза.

Първият вид е по-вероятен, счита военният специалист Максим Тумбарцев.

„ Моето мнение е, че офанзивата стартира напряко „ с цялостна мощ “. Тоест не във формат " разузнаване с пердах ", а на цялостна мощ. Бригадите, които бяха хвърлени в борба през юни и юли, бяха изтощени и, явно, изгубиха своята боеспособност и в този момент вкарват запас, който не е бил обиден преди този момент ”, изясни Тумбарцев пред IA Regnum.

Владимир Рогов, началник на запорожското публично придвижване „ Ние сме дружно с Русия “, също заяви, че врагът, наподобява, изчерпва запасите си освен от техника, само че и от жива мощ в контранастъплението. На фронта в Запорожка област въоръжените сили на Украйна включват „ две трети от запасите, забележителна част от които към този момент са изгубени в багра “, сподели Рогов, представен от РИА Новости.

" Немците " идват след " шведите "

През последните седмици на фронта бяха изпратени формирования от 116-та, 117-а и 118-а механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна, сподели Тумбарцев. Към тези елементи се причислиха формирования на така наречен „ Гвардия на настъплението “, образувана от Националната армия на Украйна за присъединяване в „ настъплението “.

Забелязаните на фронта бойни машини на пехотата " Мардер " най-вероятно принадлежат на 82-ра въздушно-десантна бригада на въоръжените сили на Украйна, която също преди този момент е била в запас.

Преди това в пердах бяха въведени и подразделения на въоръжените сили на Украйна, които употребяват техника шведско произвеждане - бойни машини на пехотата CV90, самоходни артилерийски установки Archer и танкове Strv122. Тези формирования бяха видяни в борбите край Артемовск, където въоръжените сили на Украйна също не реализираха обилни триумфи. Според специалисти към 60-70% от всички елементи, готови за нахлуване, към този момент са били пуснати в пердах.

„ Като цяло запасите в действителност последователно се изчерпват. Така след време няма да има кого да вкарат в борба. Това не значи, че фронтът ще се разпадне по-късно, само че настъпателните дейности ще затихнат ”, счита Тумбарцев.

Въпреки това, настояват специалисти, до момента въоръжените сили на Украйна не са изчерпали всички благоприятни условия за нахлуване - и " западните съдружници " вършат всичко допустимо " контраатаката " да не затъне изцяло.

Залог за пробива

В края на предходната седмица, на 11 август, английското министерство на защитата публично заяви, че група от 1000 морски пехотинци от въоръжените сили на Украйна, минали шестмесечен курс на образование, се е завърнала в Украйна. Според лондонския Daily Express точно тази единица би трябвало да форсира Днепър или да бъде употребена в челните редици на украинската офанзива против Крим.

По-рано губернаторът на Николаевска област Виталий Ким загатна за опцията за огромна десантна интервенция на Въоръжените сили на Украйна на Днепър. В канала си в Telegram Ким разгласява фотоси на десантни кораби с надпис: „ Чакай ме скоро на левия бряг “.

Фактът, че американските бронетранспортьори Stryker се появиха в зоната на „ наступа “, може да значи, че съперникът се надява да пробие фронтовата линия в стеснен сектор, сподели за IA Regnum военният специалист, офицера от запаса от танковите войски Александър Михайловски.

„ Първоначално беше оповестено, че Съединените щати ще трансферират към 100 бронетранспортьора Stryker в Украйна. Тогава бяха доставени още към петдесет автомобила като отплата за загубите, понесени в контранастъплението, - обръща внимание специалистът. - Първата партида включваше 10 транспортни средства в модификацията M1132 Engineer Squad Vehicle, предопределена за превъзмогване на минни полета. Така че появяването им на предни позиции сега не е инцидентна.

Американските бронетранспортьори са предадени на десантните елементи на Въоръжените сили на Украйна, които работят в региона на село Работино, Запорожка област, където се водят съществени боеве, означи Михайловски. Украинската войска от дълго време се пробва да пробие фронта в този регион, само че непрестанно търпи огромни загуби без значителен прогрес.

„ Най-розовият вид за въоръжените сили на Украйна наподобява по този начин: те пробиват по фронта, издърпвайки наличните сили върху себе си. По това време през Днепър се стоварва десант, който прави преходи (между другото, немските понтони за строителство на мостове са им предадени тъкмо за тази цел) и избран запас върви по тила ни непосредствено към Крим “, очерта Михайловски предлоложителния сюжет на въоръжените сили на Украйна.

Но, акцентира специалистът, в действителност се оказа, че част от силите са били към този момент унищожени в безрезултатните опити за нахлуване. „ Освен това линията Днепър също не беше оставена без прикритие от нашите военни (както врагът очакваше), тъй че вероятностите за такава интервенция, меко казано, са малко неразбираеми “, сподели източникът.

Американците влагат в идващия " контранаступ "

Не успявайки неотложно да пробие съветската защита в запорожското направление, командването на украинската войска мина към тактиката на позиционните боеве, при които формирования, подготвени на полигоните на страните от НАТО, последователно се изхабяват, настояват специалисти.

Изглежда Вашингтонските поддръжници на Киев се помиряват с обстоятелството, че най-малко настоящето широкомащабно нахлуване на въоръжените сили на Украйна се провали. С настъпването на есента за украинските войски ще става все по-трудно да организират настъпателни интервенции, призна представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Администрацията на Джо Байдън призна, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна може да бъде отсрочена за 2024 година Следователно е разумно Белият дом да обмисля финансиране на украинската войска през идната година, както се вижда от скорошна обява във Financial Times.

Президентът Байдън, припомняме, публично изиска от Конгреса да отпусне спомагателни 13 милиарда $ за незабавна военна помощ на Киев и още 8,5 милиарда $ за помощ на Киев в региона на стопанската система и сигурността. Вярно е, че не е несъмнено, че Конгресът елементарно ще се съгласи.

Експертите са съгласни, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с доста време, с цел да се опитат да развият нахлуване през 2023 година: от три до пет седмици. След това интензивността на военните дейности във всеки случай ще намалее, вследствие на което редица страни могат да стартират да оказват напън върху Киев, убеждавайки го да подписа помирение. Решението за помирение обаче ще бъде взето не в Киев, а във Вашингтон.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР