Въпреки че времето все още е горещо, типичните за есента

...
Въпреки че времето все още е горещо, типичните за есента
Коментари Харесай

Бързото сваляне на температурата при вирусна инфекция забавя оздравяването

Въпреки че времето към момента е горещо, типичните за есента респираторни инфекции при децата към този момент започнаха. Те ще ни съпътстват чак до пролетта. Оплакванията са висока температура, хрема, кашлица, болки в гърлото. Преходът от лятото към есента, температурните разлики денем са една от предпоставките за по-лесно разболяване. Започна и новата образователна година в яслите и градините, където се събират повече деца на едно място, а това способства за по-бързото разпространяване на инфекциите. Не би трябвало да се не помни, че малчуганите, които за първи път посещават детско заведение, в интервала на акомодация са по-податливи на инфекции. До шестата си година децата боледуват по 5-6 пъти годишно. Чак тогава имунната им система съзрява изцяло и учениците се разболяват приблизително 2-4 пъти в годината, изяснява доктор Анета Пиналева, педиатър в ДКЦ-1 в гр. Русе, с 33-годишна лекарска процедура.

Никненето на млечните зъби също може да благоприятства по-честите болести

При някои деца признаците на дентиция са доста мощно изразени, а това се явява стрес за неукрепналия детски организъм. Имунната отбрана спада и децата боледуват по-често и по-продължително. Опитът на доктор Пиналева демонстрира, че такива положения се повлияват доста добре с хомеопатия. Тя предлага Дентокинд – особено основан за бебета и дребни деца хомеопатичен препарат, който повлиява сложно всички съпътстващи признаци на пробива на млечните зъби – болежка, оток, температура, нервност и безпокойствие, диария, прекомерно слюноотделяне. Има и имуностимулиращо деяние, което спомага ограничение на респираторните инфекции по време на интервала на дентиция.

Педиатърът прецизира, че с цел да има резултат лекарството, предписаната доза би трябвало да се съблюдава прецизно. Когато недоволствата се засилят, венците станат мъчителни и зачервени, слюноотделянето е нараснало, появи се температура, би трябвало да се приема така наречен „ лечебна доза ” – по 1 табл. през час до 6 табл. на ден за деца до 1 година и по 2 табл. през час до 12 табл. дневно за деца над 1 година След като признаците отслабнат, се минава към поддържаща доза – 3 пъти по 1 или 2 табл. на ден, според от възрастта на детето. Дентокинд може да се приема през целия интервал на растежа на млечните зъби, като надлежно се дава по-начесто при обостряне на признаците.

Не се опасявайте от температурата, тя е защитна реакция на организма

При нараснала телесна температура до 38 градуса в организма се създават разнообразни защитни фактори, които са нужни за справяне с инфекцията. Ако при едва нараснала температура до 38 градуса майката дава температуропонижаващи медикаменти, се забавя образуването на тези защитни фактори, предизвестява доктор Пиналева. Разбира се, в случай че общото положение на детето е нарушено, то е доста отпуснато или неспокойно, може да се прибегне към предоставяне на такива лекарства.

Лекарят споделя, че има майки, които непременно държат да смъкват температурата под 37 градуса и от време на време прекаляват с антипиретиците. „ Високата температура е свидетелствуване за темепературопонижаващи лекарства. Тогава би трябвало да се употребяват и физически способи за понижаването й, само че когато тя е под 38 градуса, дано оставим организма самичък да се оправи с инфекцията ”, споделя експертът.

В кабинета й в последно време идват от ден на ден родители, които са давали антибиотик на детето си за всяка една хрема, кашлица, температура и заради това търсят по-щадящо лекуване. Д-р Пиналева постоянно прибягва до хомеопатичните медикаменти като ефикасна и безвредна терапия при вирусни инфекции. Първото нещо, на което учи родителите на своите пациенти, е още при първи признаци на такова заболяване да стартират хомеопатично лекуване. Навременното започване на лечението може доста бързо да овладее инфекцията.

„ Хомеопатичните медикаменти не блокират защитните механизми на организма, а в противен случай – подтикват ги ”, изяснява лекарят. И още веднъж припомня какъв брой е значимо медикаментът да бъде одобряван вярно – по-често при остри положения, като приемите последователно се разреждат при усъвършенстване. Акцентира на това, тъй като се е случвало родители да се оплакват, че са почнали хомеопатично лекуване, само че то не пособие. И след изработен разбор се открива, че са давали вярното лекарство, само че в неправилна доза.

Още при първи признаци на простуда и грипоподобни болести – температура, хрема, главоболие, изнемощялост, да вземем за пример, уместно хомеопатично лекарство е Инфлуцид. То укрепва организма, лекува признаците, не потиска температурата, а последователно я намалява, като по този метод обезпечава съответна имунна реакция. За деца над 1 година приемът е по 1 табл. на всеки два часа, до 8 табл. на ден. При настъпване на усъвършенстване дозата се понижава на 3х1 табл. дневно в продължение на най-малко още 1 седмица. Дозировката за деца над 12 година и възрастни е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден, а след усъвършенстване – 3х2 табл. на ден. Обикновено лекарят предлага редуването на Инфлуцид с Шуслерова сол №3 стоманен фосфат на Немския хомеопатичен съюз (DHU), която овладява възпалителния развой в начална фаза и дава повече сила на организма да се оправи с офанзивата на вирусите.

При болки в гърлото, зачервени сливици или когато се изчаква резултатът от гърления секрет при ангина, доктор Пиналева предлага комбинирания хомеопатичен препарат Тонзилотрен. Той е подобаващ както за начално лекуване при болки в гърлото, по този начин и като допълваща терапия при ангина. Ако е налице и хрема – запушен нос и жълтеникав секрет от носа, подобаващият хомеопатичен препарат е Цинабсин. При съчетание на недоволствата могат да се дават двете медикаменти по едно и също време. Приемат се по същата скица като Инфлуцид.

Сега е моментът за профилактика на имунната система

През идния есенно-зимен сезон се чака да ни нападат доста вируси, предизвестява доктор Пиналева. За тях е присъща огромна неопределеност и организмът в никакъв случай не е изцяло квалифициран за тази среща. Затова от време на време се постанова да му се помогне. При най-малките постоянно тя ползва имунопрофилактика с Имунокинд. Обичайно го изписва в оздравителния етап на болестта, за по-бързо подсилване и възобновяване на организма. Продължителността на приема е друга – при деца с по-дълго протичащи респираторни инфекции тя би трябвало да е най-малко месец, 3 пъти по 1 табл. на ден. Препоръчва го и за фамилии с 2 или повече деца, където по-големите носят зараза от яслата или градината и заразяват по-малките. А когато малчуганът боледува по-често, приемът на Имунокинд е добре да продължи до 3 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР