Въпреки, че Владимир Путин все още не е обявил дали

...
Въпреки, че Владимир Путин все още не е обявил дали
Коментари Харесай

Апаратът на Кремъл е започнал подготовка за президентски избори с участието на Владимир Путин - Общество

Въпреки, че Владимир Путин към момента не е оповестил дали ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 година, вътрешнополитическият блок на Кремъл към този момент е почнал подготовката за президентските избори през 2024 година с настройката, че изборите ще се проведат по график и с присъединяване на настоящият държавен глава, заяви съветският „ Комерсант “, позоваващ се на източници близки до президентската администрация.

Според източниците на изданието, неотдавна представители на администрацията са провели съответни съвещания с експертната общественост. Засега проучването има прелиминарен темперамент: към момента няма ясни очертания на идеологическия съставен елемент, макар че се допуска, че той ще се основава на тематиката за единството. Официалните лица в Кремъл също имат намерение да следят от близко районните избори през 2023 година, с цел да вземат поради опита от тях в бъдещите федерални избори.

Следващите президентски избори би трябвало да се проведат на 17 март 2024 година, а предизборната акция ще стартира след формалното им насрочване от Съвета на федерацията през декември 2023 година, т.е. след по-малко от година. Предишните президентски избори през 2018 година бяха планувани за 17 декември 2017 година, а Владимир Путин разгласи присъединяване си в тях на 6 декември.

Според източници на " Комерсант " представители на вътрешнополитическия блок на администрацията на президента разработватразлични сюжети за вота и изхождат от обстоятелството, че акцията ще протече по проект през 2024 година и в нея ще взе участие Путин. Именно в такава рамка е протекло и разискването на изборите.

Последните районни избори преди президентската акция са планувани за септември 2023 година и, както отбелязва събеседникът на " Комерсант ", те ще обиден значителен брой територии. Това значи, че те могат да тестват както софтуерни, по този начин и основни хрумвания, които биха могли да бъдат приложени през 2024 година През тази година минимум 20 района би трябвало да проведат директни избори за губернатори, а 16 - избори за законодателни събрания.

Един от източниците, участващи в подготовката районните избори, обръща внимание на обстоятелството, че изборите в действителност ще имат всички условия, с които Кремъл ще би трябвало да се сблъска на президентските избори: „ Има голям брой задания за тази година. Изборите ще се проведат в изискванията на специфична военна интервенция, наказания, ескалация в интернационалните връзки. Още през година към този момент ще можете да се видят концепциите на съперниците. Така че това е в действителност добра година за тестване на едни или други решения. “ Важно е да се тества работата в новото пространство на обществените мрежи, защото тяхната област и наличие, налични за множеството жители, претърпяха мощна смяна, отбелязва източникът.

" Всъщност у нас се появи алтертативното пространство на обществените мрежи “, отбелязва събеседникът на Комерсант. - Освен това в обществото се образува нова каста: хора, които минали през СВО, и техните фамилии - тези, които са били директно наранени от тези събития. Не по-малко значима съгласно него ще бъде и работата върху „ нов проект за развиване “, който ще би трябвало да бъде показан като част от акцията. Така че районите ще би трябвало да изберат нови цели и задания: това се отнася изключително за тези територии, чиято стопанска система и всекидневие са свързани със западните страни, изяснява източникът.

Друг събеседник на Комерсант, говорейки за смисъла на 2023 година за президентските избори, загатва съответно новите територии, които Русия счита за свои:

„ Тази година за първи път ще би трябвало да работим с електората на новите четири района, които ще вземат участие и в президентските избори. Приетите конституции (в ДНР и ЛНР. – „ Комерсант ” ) плануват непреки избори на ръководители, което значи, че там изключително изострен ещ бъде въпросът за легитимността. “

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР