Въпреки че висшата модата изглежда остаряла, това е самата същност

...
Въпреки че висшата модата изглежда остаряла, това е самата същност
Коментари Харесай

Бляскавото завръщане на Balenciaga в света на висшата мода

„ Въпреки че висшата модата наподобява остаряла, това е самата същина на модата “, споделя Демна Гвасалия, който освен направи своя дебют в нея, само че и върна в календара на висшата мода след 53-годишно неявяване. Дизайнерът за следващ път сподели, че рискът е значима част от триумфа и че самият той има потребност непрестанно да провокира себе си. Преминал през ателиетата Maison Martin Margiela и Louis Vuitton, от 2016-а той е креативен шеф на Balenciaga и очевидно се усеща толкоз добре в нея, че даже се отхвърли от марката, който основава със своя брат – Vetements. Демна сигурно е един от най-интересните фешън създатели сега и на него не му пречи да вълнува стилните почитатели, въпреки и загърбил блясъка на, с цел да се откри със брачна половинка си в Цюрих.
               

Изправен пред най-голямото предизвикателство в кариерата си, Гвасалия съумява да внесе личната си революционна визия за модата в 21-ви век, като в същото време уважи най-великия кутюриер на 20-ти век –. Затова и в тази негова дебютна сбирка haute couture се прокрадват шапките без външна страна, обемните силуети и онази архитектурност на тоалета, в който Баленсиага е бил същински занаятчия. Демна обаче съумява да надгради това и да покаже личния си почерк, без да трансформира ДНК-то на марката. „ Пандемията ме накара да си взема мълчанието, от което имах потребност, с цел да схвана какво одобрявам в тази работа. И разбрах, че не става въпрос за модата и че в действителност обичам облеклата. Те имат психическо влияние върху мен. Разбрах, че ме вършат благополучен и осъзнах, че това в действителност е задачата на модата “, споделя Гвасалия.
               

„ Хората ме вкарват в кутията на някой, който основава качулки и маратонки, а това не съм аз. Наистина желаех да покажа кой съм като дизайнер, като се има поради наследството на стилната къща, до което имам шанса да се допирам “, добавя той. „ Предизвикателство беше да се откри баланс сред сливането на архитектурното завещание, историята и това, което аз искам да направя. “ Пред френския Vogue споделя, че неумишлено още от самото си стъпване в ателието на Balenciaga е желал да стигне досега, в който ще върне марката във висшата мода. Най-малко поради това, което е завещал Кристобал Баленсиага.

В същото време Демна счита, че е вълнуващо да влезеш в този свят и да го модернизираш. Да се върнеш към предишното, с цел да можеш да изграждаш съответно настояще, с цел да оставиш следата, която са оставили великите дизайнери. Следата, която е оставил самият Кристобал Баленсиага. „ Искам да върша мода, която да резонира върху разнообразни генерации, желая да накарам по-младите хора да оценят съществуването на този вид неповторими дрехи “, споделя още Гвасалия, по тази причина и в тази сбирка ще видите тишърт, деним, само че и палта, бални рокли и оня искра, от който в този момент като че ли имаме най-голяма потребност.

 

  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР