Въпреки че в началото изглеждаше смешно на групата, те бързо

...
Въпреки че в началото изглеждаше смешно на групата, те бързо
Коментари Харесай

Правен спор Easy Life: Благотворителната марка поема easyGroup - и какво се случва след това с групата Лестър?

Въпреки че първоначално изглеждаше " смешно " на групата, те бързо схванаха, че това не е смешка. В делото на easyGroup беше посочено, че те са употребявали изображение на оранжево-бял аероплан, сходно на брандирането на easyJet, за тяхното турне Life's A Beach, наред с други обвинявания за увреждане на репутацията. В изказване създателят и ръководител на EasyGroup сър Стелиос Хаджи-Йоану ги назова " крадци на марки ".

Поддръжниците на групата - в това число сътрудници музиканти като професор Грийн и Махалия, няколко депутати, плюс ръководител на UK Music и заместник-лидерът на Лейбъристката партия Том Уотсън и Том Грей, ръководителят на Академията на Айвърс - твърдяха, че всевъзможни прилики са груби и безобидни, с доста почитатели, предлагащи поддръжка за групово финансиране, с цел да съберат пари за правосъдни такси.

Лесно. Самият Life сподели, че е „ сигурен, че по никакъв метод не сме повлияли на бизнеса им “.

„ Дейвид против Голиат “

Изображение: Снимка: AP/Скот Гарфит

Това беше удар видимо пристигнаха от нищото след голяма година: най-голямото им хедлайн шоу в лондонския Alexandra Palace и проекти за трети албум, който да последва първите им два през 2021 година и 2022 година, които и двата бяха под номер две в класациите на Обединеното кралство. През 2022 година те свириха на известната Pyramid Stage в Гластънбъри. Всичко това беше надалеч от първия им концерт – „ нямаше никой, хаха “, те се пошегуваха в Instagram неотдавна – през 2015 година

Но откакто в началото се надяваха да се борят със случая, който съгласно тях ще коства стотици хиляди лири,, осъзнавайки, че всъщност това е „ Дейвид против Голиат – и нашата английска правна система е в интерес на Голиат “.

„ Може би нашият случай ще помогне да се предизвика разговор по отношение на правната промяна и правораздаването да бъде налично за всички ”, пишат те в писмо до почитателите, споделено на техния уеб страница.

EasyGroup са завеждали сходни правосъдни каузи и преди, описвайки тези, които са били сполучливи на техния уеб страница – и нападайки тези, които „ мислят, че могат да създадат бързи пари, като крадете името и репутацията ни ".

„ Много сме уверени "

Джеймс Моир, началник на уеб страницата за благотворително извършване на покупки easyfundraising, схваща обстановката на групата, защото неговата компания е изправен пред сходен иск от страна на easyGroup, предявен през февруари 2022 година Г-н Moir споделя, че ще се борят по делото си в съда през 2024 година - още веднъж на цена от стотици хиляди лири.

„ Беше необикновено нарисувано - вън - сподели той. „ Трудно е да се поеме, извънредно скъпо. Ние сме доста уверени, това е част от повода да се борим с това, само че даже [ако спечелите] не получавате всичките си такси назад. Така че това ще ни струваше. "

Търговската марка на компанията Easyfundraising беше утвърдена през 2010 година, сподели той, и няма нищо " отдалечено сходно " на марката easyGroup - с изключение на думата.

" Това е неуместно, " той сподели. „ Никой не има думата „ елементарно “.

Г-н Моир сподели, че съчувства на Easy Life, който би трябвало да вземе „ невъзможното решение “ да не се бори със случая, добавяйки: „ Трябва да има по-разумен методът, по който би било по-добре, по-справедливо за по-малките организации, по-добре, с цел да не се задръстват правосъдните системи. Нека бъдем почтени, става дума за корпоративен тормоз. Това е в основата на всичко. "

Говорител на easyGroup сподели няма да разяснява повече за групата сега след решението им да сменят името си. Относно дейностите против easyfundraising, представителят сподели, че компанията „ пази потребителя от всякакво комплициране – не забравяйте, че като крадци на марки те не са предмет на нашите стандарти за продукти/услуги “.

Говорителят продължи: „ Нуждае се би трябвало да се повтори, че доста от нашите сътрудници употребяват лесното име на марката и стават като част от тяхната бизнес тактика - в подмяна на годишно заплащане. Не може да бъде надалеч заслужено други трети страни просто да го вземат и да го употребяват гратис. „

Изображение: Плакатът за обиколката на Life's A Beach на Easy Life беше включен в документи, изпратени до Върховния съд

Можете ли да претендирате за благосъстоятелност върху дума?

Няколко търговски марки и правни специалисти наблюдават юридически спор, откогато историята нашумя в заглавията при започване на месеца.

Ема Кенау-Галахер, старши юрист по професионална поддръжка в специалистите по интелектуална благосъстоятелност (ИС) Mewburn Ellis, споделя, че easyGroup „ от дълго време е ревнив в контрола на потребление на това, което смята за своя лична марка „ easy+ “, само че правосъдната процедура до момента демонстрира, че „ никога не може да се допусна, че те могат просто да претендират за благосъстоятелност върху която и да е фраза easy+ “.

Зависи върху подтекста и историята на използването, наред с други фактори, добави тя.

Джош Шуерман, специалист по интелектуална благосъстоятелност в интернационалната правна адвокатска фирма Reed Smith's Entertainment & Media Group, споделя, че в последно време има нарастване на този вид случаи години, с помощта на обществените медии, които вършат „ по-лесно от всеки път “ основаването на наличие и шерването на информация.

Хелън Уейкърли и Изабел Тейт, надлежно сътрудник и помощник в адвокатската адвокатска фирма по интелектуална благосъстоятелност Reddie & Гроуз сподели, че до момента в който easyGroup не има думата „ елементарно “, може да се твърди, че ще бъдат направени връзки към нейните марки. Всяко деяние против името на групата единствено по себе си " би направило нещата по-предизвикателни " за easyGroup, споделиха те - обаче потреблението на EasyJet ливрея на easyJet върху артикули и плакати за турне е " замъглило казуса ", защото " няма пародийна отбрана за нарушение на търговски марки, което съществува в закона за авторското право ".

И Джил Бейнбридж, противоречив сътрудник за интелектуална благосъстоятелност в адвокатската адвокатска фирма Harper James, сподели, че до момента в който казусът може да " се преглежда като обстановка Давид против Голиат ", easyGroup, оставяйки хипотетично нарушаване неоспорено, може да „ отвори вратата за други да последват образеца “.

„ Трябва да има по-бърз метод “

За артистите, които към този момент са известни като Easy Life, казусът докара до неочакван завършек на група, която беше доста нагоре. Сега почитателите не престават да се надяват да ги видят да се върнат под ново име.

За елементарно набиране на средства те чакат своя ден в съда. „ Оставаме уверени “, споделя господин Моир. „ Но мисля, че това слага под въпрос по какъв начин случаи като този не престават да бъдат допускани да бъдат завеждани.

„ Ако организация като нас има комерсиална марка, утвърдена от 13 години и има, знаете ли, доста, доста бързо схващане и можете да погледнете и да кажете, ние сме в изцяло разнообразни браншове, вършим изцяло разнообразни неща, нямаме оранжево лого - доста, доста бърз тест, който да потвърди, че няма прекачване [като друга марка].

" Няма ли по-добър метод за разрешаване на случаи като този? Просто наподобява неверно на всяко равнище. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР