Въпреки че Турция е предпочетена за преференциални преговори за бъдещия

...
Въпреки че Турция е предпочетена за преференциални преговори за бъдещия
Коментари Харесай

Плевнелиев: VW преговаря с Турция, ние продължаваме напред

Въпреки че Турция е предпочетена за преференциални договаряния за бъдещия цех на концерна Volkswagen, за нас процесът не е завършил, заави бившият президент Росен Плевнелиев (2012-2017), който е и ръководител на автомобилния клъстер след среща с премиера Бойко Борисов.

Според него страната ни е постигнала " голям триумф " като е достигнала до финала на надпреварата " със страна като Турция ".

" Дотук България реализира голям триумф. Ние дойдохме да благодарим за всичко, което държавното управление направи. Никога до момента не сме стигали толкоз надалеч в фантазиите и упоритостите си в България да се случват толкоз стратегически вложения. Това, че сме на финала със страна като Турция, е голям триумф за България “, означи Плевнелиев.

Той посочи, че по време на договарянията с немския авто колос сме научили и разбрали доста.

" Имаме упоритостта да продължаваме напред ", сподели някогашният държавен глава.

Според него това, че Турция е определена да продължи да договаря преференциално, не значи, че за нас процесът е завършил.

" България е една извънредно почтена опция, която се цели нависоко. В идващите месеци ние продължаваме да работим дружно с концерна Volkswagen и договарящите екипи, до момента в който няма подписан контракт с една от двете страни. Постигнахме доста, това, че сме на финала и победихме страни като Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия е голям триумф. Продължаваме да бъдем дейни и да работим дружно - почтено и на всички фронтове “, сподели Плевнелиев.

Той акцентира, че автомобилостроенето в България се развивало доста сполучливо.

„ Днес в автомобилостроенето работят над 60 000 индивида, броят на фирмите е 230, оборотът е над 10 милиарда лв.. Безспорно това е една от най-динамично разрастващите се промишлености в България, триумфът е реалност, само че ние сме амбициозни да реализираме повече “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР