Въпреки че тенденцията при имената на деца постоянно се променя,

...
Въпреки че тенденцията при имената на деца постоянно се променя,
Коментари Харесай

10 царски имена на деца, които винаги са популярни

Въпреки че наклонността при имената на деца непрекъснато се трансформира, има няколко от тях, които постоянно са известни. Те не принадлежат към нито едно време или място и просто са прелестни.

Това са петте женски и мъжки имена, които и през днешния ден родителите дават на децата си, а са въодушевени от историята.

Момичета

София

Това е едно от най-популрните имена за девойки, а смисъла на думата идва от гръцката дума, която значи мъдрост. София е много известно име и доста принцеси и кралици носят това име.

Изабела

Хубаво име от еврейски генезис, което значи " отдаден на бога ". Това име са носили доста владетелки от френския, италианския, португалския и британския двор. Изабела в разнообразни разновидности се намира и при международните писатели Уилям Шекспир, Джейн Остин, Емили Бронте.

Елизабет

Това сигурно е най-популярното кралско име за девойки.

Катарина

Това име се свързва с една от първите християнски светица - Катарина от Александрия. Значението на това име е почтена, неопетнена.

Виктория

Виктория е латинското име за победа, а в римската митология е богиня на успеха.

Момчета

Александър

Най-известният притежател на това име сигурно Александър Велики. Това име значи и настойник на хората.

Филип

Това е името на бащата на Александър Велики, само че и името на испански и френски крале. Много международни езици имат разновидности на това име. На гръцки Филип значи " фен на коне ".

Хенрик

Това име в европейските езици има доста разновидности още от Средновековието и са го носили доста немски, британски и френски управници. Неговото значение е държател на къщата.

Петър

Най-известният Петър е Петър Велики. Име на гръцки език значи канара, камък.

Томислав

Томислав в комбиниране от древноеврейското име Тома, което значи близнак и славянското Слава, имащо смисъла на популярност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР