COVID-19: Северна Корея става поредната държава, която облекчава границите след пандемията - но само за своите граждани

...
Въпреки че подробностите са оскъдни, експертите смятат, че севернокорейците в
Коментари Харесай

Въпреки че подробностите са оскъдни, експертите смятат, че севернокорейците в чужбина включват студенти и работници и са били базирани предимно в съюзнически държави, като напр. Китай или Русия.

Северна Корея затвори границите си след началото на пандемията, като забрани туризма, изпрати със самолет ключови дипломати и спря граничния трафик и търговия, като анализаторите смятат, че този ход е навредил на продоволствената сигурност и икономиката.

Шпионската агенция на Южна Корея заяви, че вярва, че Северът бавно ще започне да отваря напълно границите си в опит да съживи икономиката си.

Изображение: Севернокорейците се подреждат за полет до Пхенян в Beijing Capital International Летище в събота. Снимка: AP

Този ход идва няколко дни след като търговски полет на Северна Корея кацна в Пекин, което се смята за първи път от повече от три години.

Самолетът се върна по-късно същия ден, но не се знае кой е участвал в него.

Нов вариант на COVID с „висок брой мутации“, открит в Обединеното кралство

По-рано през месеца делегация от севернокорейски таекуондисти пътува до Пекин по суша, преди да отлети за Казахстан, за да участва в международно състезание.

Това беше най-голямата група, излетяла от Северна Корея от началото на пандемията.

Прочетете още:
Американски войник навлезе в Северна Корея заради „дискриминация в армията на САЩ“
Трима загинали и петима ранени след катастрофа с американски морски хеликоптер

< p>През последните дни имаше и полет до руския Владивосток, като южнокорейската агенция Yonhap заяви, че на борда не е имало пътници.

Няколко полета седмично трябва да се извършват до руския град от Пхенян - единствената въздушна връзка между двете страни.

Защо американски войник влезе в Северна Корея?

Въпреки че границите й изглежда са отворени отново, експертите казват, че ще мине известно време, преди туристите да се върнат в потайната държава, предвид продължаващата нервност около COVID там.

Това не е единствената въздушна дейност, която Северна Корея извършва - второ изстрелване на шпионски сателит от страната се провали по-рано тази седмица.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР