Защо Тръмп рискува „глоби и дори затвор“, за да говори срещу съдия Таня Чуткан, прокурор Фани Уилис и генерален прокурор Летиция Джеймс, въпреки че подписаха споразумение да не се нахвърлят?

...
Въпреки че подписаха обещание да не сплашват или опит за
Коментари Харесай

Въпреки че подписаха обещание да не „сплашват или опит за сплашване” служители на съда, опозореният бивш президент Доналд Тръмп редовно прави пренебрежителни забележки за съдии, прокурори и други длъжностни лица, участващи в неговите съдебни производства през последните няколко дни.

Публикация след публикация изглеждаше като да злепоставяте или укорявате тези, които го преследват в някакво качество. Това противоречи на договора му със съдилищата да избягва този вид поведение.

За да осигури освобождаването си във федералното преследване на специалния прокурор Джак Смит за предполагаеми опити за отмяна на изборите през 2020 г., Тръмп подписа „Съвет на Неустойки и санкции” облигационен договор. Той също така призна, че може да бъде затворен в затвора, ако наруши споразумението.

„Нарушаването на някое от горепосочените условия за освобождаване може да доведе до незабавно издаване на заповед за вашия арест, отмяна на освобождаването ви , заповед за задържане, отнемане на всякакви гаранции и наказателно преследване за неуважение към съда и може да доведе до лишаване от свобода, глоба или и двете“, се посочва в споразумението.

Сега мнозина чакат да видят ако той ще бъде вкаран в затвора за нарушаване на заповед за превръщане на социалните си медии в оръжие.

Тръмп не само създаде публикации, но публикува отново публикации за американския окръжен съдия Таня Чуткан, главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, окръжен прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, специалният прокурор Джак Смит и друг служител на Министерството на правосъдието.

Свързани: Вижте повече от туитовете на Тръмп тук

Една от повторните публикации от водещия на Fox News Марк Левин твърди, че Чуткан, който ръководи неговото федерално дело за въстание от 6 януари, е от „марксистко семейство“. във Вашингтон." и я нарече „радикален хак на Обама“.

Рано в петък, 1 септември, Тръмп влезе в своята социална медийна платформа Truth Social и написа: „Бях „преследван“ от силно пристрастна и корумпирана система на НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, начело с опонент, който губи в анкетите и, едновременно с всичко това, унищожава нашата някога Велика страна!“

По-късно сутринта Тръмп сподели редактирани видеоклипове, насочени срещу главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, прокурорът го съди за 250 милиона долара за предполагаема измама.

С главни букви той написа „случаят Летиция Джеймс в Ню Йорк“, че „беше набелязан, без жури, без удължения, без търговско разделение, без конституционни права, без нищо!” Джеймс е в неговия целеви списък, тъй като тя поиска частична съкратена присъда от съдия за нейния случай.

Той също така обвини AG в „намеса в изборите“.

Скоро той обърна своето внимание на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която преследва Тръмп по обвинения, свързани с намеса в изборите в Джорджия, публикувайки връзка към статия, в която се твърди, че трябва да й бъде забранено да съди бившия POTUS и документ, призоваващ нейното импийчмънтване.

В опит да събере пари за правните си проблеми и кампания, той направи още една публикация, питайки: „Има ли някой на планетата, който не знае как изглеждам? И все пак по някаква причина комунистическите демократи в Атланта ме изстреляха!“

Сара Крисоф, бивш федерален прокурор, каза в интервю за CBS News, „Той си причинява вреда като публикува тези съобщения.“

„Той не само рискува нарушения на тези съдебни разпореждания и глоби и дори затвор поради това, той рискува изхода от тези наказателни дела“, добави той.

Бившият президент е изправен пред 91 обвинения в четири съдебни преследвания (две щатски, две федерални) от края на март. Тръмп отрича да е извършил нарушение, като приписва обвинения на политически мотивиран „лов на вещици“, за да попречи на кампанията му през 2024 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР