Въпреки, че не е роден в България, за най-голяма радост

...
Въпреки, че не е роден в България, за най-голяма радост
Коментари Харесай

Почитаме Св. Серафим, намислете си желание

Въпреки, че не е роден в България, за най-голяма наслада на всички българи, неговите мощи се намират у нас. Великият вълшебник всеки Божи ден прави чудеса.
Преди 3 години, на 26 февруари 2016 година за първи път в историята на Българската православна черква бе осъществена канонизация на светец от две църкви – Българската и Руската. Тържествата за архиепископ Серафим Соболев, канинизиран като св. Серафим Софийски Чудотворец, продължиха тогава няколко дни.
Архиепископ Серафим е прочут измежду българските християни с чудесата, които се случват на гроба му в криптата на Руската черква „ Св. Николай Чудотворец “ в София.
Миряните имат вяра, че Св. Серафим лекува и извършва стремежи в храма в центъра на София.
В криптата на църквата ежедневно се стича доста народ. Безработни и заболели пишат желанията си в предверието върху дървена маса. След това пускат писъмцата си до Светеца. „ Характерното тук е, че посланията, желанията и проблемите до дядо Серафим би трябвало да бъдат в писмена форма. След това пускате своето листче в пощенската му кутия “, описаха чиновници в храма.
Те допълват, че няма правила при стартирането на стремежи. Едни ги пишат, а след това ги оставят върху саркофага, до момента в който се молят. Други просто пускат хартийките, усърдно сгънати, шушукат безшумно в мрака, след което се прекръстват. На месец се събира към звук божествена преписка. Тя се изгаря, само че Серафим чува всеки, твърдят чиновници от Руската черква.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР