Въпреки че намаляването на лихвените проценти все още е в

...
Въпреки че намаляването на лихвените проценти все още е в
Коментари Харесай

С лихвените проценти на пауза, трябва ли да заключите ипотечен процент сега?

Въпреки че намаляването на лихвените проценти към момента е в далечината, кредитополучателите тази седмица получиха втората най-хубава вест, която биха могли да желаят: Лихвите са т ще бъде повишен още веднъж. Поне не за ноември. Въпреки че референтният лихвен % остава на 22-годишен връх от 5,25% до 5,50%, той ще остане там най-малко до последната среща на Федералния запас през 2023 година

И макар че този % остава висок, даже паузата може да помогне на кредитополучателите в този момент (и може да стимулира спестителите да се възползват, до момента в който лихвите са повишени). Паузата, по-специално, може да бъде потребна за купувачи на жилища, които са желали да закупят нов дом. Въпреки че лихвените проценти по ипотечните заеми през днешния ден се движат към 8%, към момента може да е подобаващ миг за фиксиране на лихвен %, изключително в случай че вероятността за понижаване на лихвения % наподобява далечна. Всъщност има голям брой аргументи, заради които купувачите може да желаят да заключат ипотечен лихвен % в този момент, до момента в който лихвените проценти са на пауза.

Започнете, като проучите вариантите си за ипотечен % тук, с цел да видите защо можете да отговаряте.

Защо купувачите на жилища би трябвало да фиксират лихвен % по ипотека с лихвени проценти на пауза

Ето три безапелационни аргументи за какво тези, които желаят да купят нов дом, би трябвало да фиксират лихвен % този месец.

Има (малко) повече време за циркулиране

Когато лихвените проценти се покачат, има доста малко време сред дейностите на Фед и съответния скок в ипотечните лихви, предлагани от банки и кредитни институции. Но откакто Фед остави лихвените проценти на пауза тази седмица – и идващото съвещание на Фед, планувано за 12 и 13 декември – кредитополучателите имат малко повече независимост да обикалят, с цел да намерят най-хубавите лихви и условия без спомагателен напън.

Въпреки това те няма да разполагат с безпределно доста време, изключително в случай че ставките бъдат увеличени на последната среща през 2023 година Но те могат да заключат един в този момент и към момента имат време да пазарят за нещо по-добро, което нормално не би било по този начин след следващото нарастване на лихвите.

Започнете да проучвате вариантите си за ипотечен % тук през днешния ден и вижте какво можете да намерите.

Процентите евентуално ще бъдат по-ниски

Въпреки че не е несъмнено, ипотечните проценти дават отговор на условията на кредитополучателите могат да получат в този момент, евентуално ще бъдат по-ниски от това, което могат да получат, в случай че изчакат Фед да направи ново нарастване на лихвите. Така че, несъмнено, 8% в този момент не се смятат за преференциална договорка, изключително спрямо лихвените проценти по ипотечните заеми под 3%, които човек би могъл да си обезпечи през 2020 година или 2021 година Но 8% въпреки всичко евентуално ще бъдат по-ниски от това, което може да срещнете, в случай че вземете очаквателен метод.

Освен това, като чакате, може да рискувате да загубите мечтания дом. В края на краищата има причина, заради която доста специалисти ви предлагат „ да се срещате със скоростта и да се ожените за дома “. Винаги можете да рефинансирате с по-ниска ставка в бъдеще, само че домът на вашите фантазии, на мястото, където желаете да живеете, може да не постоянно е разполагаем.

Можете да проучите вашите други възможности

Дори при лихви по ипотечните заеми, по-високи от тези от десетилетия, към момента има способи кредитополучателите да си обезпечат рента под междинната. Паузата в повишението на лихвите ви дава повече време да проучите тези способи. Това включва извършване на покупки (както беше упоменато по-горе), само че също по този начин значи приемане на лихвени проценти за ипотечни заеми с пригодим лихвен % (които могат да се усилят с течение на времето, само че може да са по-ниски от междинния лихвен %, разполагаем сега).

Съществува и капацитет за закупуване на ипотечни точки, при които плащате такса на заемодателя, с цел да получите по-ниска ставка в този момент (мислете 8% без точки и 7,50% до 7,75% с тях). Или даже бихте могли да видите дали домът, който се интересувате да купите, идва с хипотетична ипотека. Въпреки че е необичайност на днешния пазар, тази алтернатива може да ви спести обилни суми пари, в случай че настоящата допустима ипотека е обвързана с по-нисък ипотечен лихвен %, в сравнение с другояче бихте отговаряли на изискванията.

Научете повече за ипотечния си % варианти тук.

В последна сметка

Лихвите по ипотечните заеми са високи, без подозрение. Но времето тук е от решаващо значение и може да няма по-добро време, най-малко в обозримо бъдеще, от в този момент за фиксиране на курс. Тази къса отмора ще даде на купувачите в допълнение време за извършване на покупки, само че също по този начин евентуално ще им разреши да обезпечат най-ниската рента, която могат да получат, до момента в който стопанската система се възвърне изцяло от инфлацията. Кредитополучателите към този момент ще имат време да проучат някои други, по-малко известни способи за приемане на лихвен % под междинния, като да вземем за пример с ипотека с пригодим лихвен %, посредством закупуване на ипотечни точки или посредством вдишване на хипотетична ипотека.

Въпреки че вариантите (и тарифите) може да не са толкоз удобни, колкото бяха единствено преди няколко години, всяко преимущество в по-широката среда на цените може да помогне в този момент. Така че не отхвърляйте изгодата от фиксирането на курс през днешния ден. Започнете тук през днешния ден!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР