Въпреки че мнозина все още смятат Япония за основен технологичен

...
Въпреки че мнозина все още смятат Япония за основен технологичен
Коментари Харесай

Прекратяването на поддръжката на Internet Explorer предизвика паника в японските фирми и правителство

Въпреки че мнозина към момента считат Япония за главен софтуерен водач, бизнесът в страната не е толкоз добър, колкото преди. Оттеглянето на поддръжката на остарелия браузър Internet Explorer от страна на Microsoft провокира съществени проблеми за държавните институции и компаниите, които до неотдавна отлагаха актуализирането на своите системи.

Nikkei Asian Review оповестява, че основаният в Токио разработчик на програмен продукт Computer Engineering & Consulting (CEC) не е в положение да извършва поръчките си от април насам заради големия приток на молби за помощ. Клиентите са най-вече държавни организации, финансови институции и индустриални компании, които към момента имат уеб сайтове, усъвършенствани за Internet Explorer. Според CEC, отдръпването на поддръжката е било известно от известно време, само че мнозина са забавили предприемането на нужните стъпки. Очаква се обвързваният с това безпорядък да продължи още няколко месеца.

Microsoft публично приключи поддръжката на Internet Explorer на 15 юни след 27 години работа с браузъра. Много консуматори от дълго време са минали към други възможности, само че доста организации към момента се придържат към решението, основано за остарелия браузър. Според едно изследване от март 49% от интервюираните признават, че го употребяват в работата си.

Забележително е, че браузърът се употребява освен като инструмент за сърфиране в уеб страници, само че и като помощно средство за наблюдаване на наличието на чиновниците и за работа с други вътрешни корпоративни принадлежности. Някои държавни портали, в това число този на локалния пенсионен фонд, показват, че даже и с по-новите браузъри онлайн формулярите би трябвало да се попълнят в режим на Internet Explorer, а обособени запаси публично предлагат по-старото решение на Microsoft като главно средство за разглеждане на техните страници.

Пуснат през 1995 година, браузърът се трансформира в международен стандарт за промишлеността, измествайки Netscape, с пазарен дял от 65% през 2009 година В края на 2000-те години обаче делът му стартира да понижава внезапно и сега е по-малко от 1 % съгласно StatCounter.

Една от аргументите е, че не дава отговор на интернационалните стандарти за уеб технологии. Експертите считат, че браузърът не е бил в положение да обработва JavaScript и различен код на различни езици за програмиране, което е попречило на потреблението му в интерактивни уеб страници. Упадъкът на Internet Explorer съответства с повишаването на известността на Гугъл Chrome, който в този момент господства на международния пазар с дял от 65%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР