Въпреки че живеем във все по-големи и гъсто населени градове,

...
Въпреки че живеем във все по-големи и гъсто населени градове,
Коментари Харесай

Самотата е смъртоносна за мъжете

Въпреки че живеем във все по-големи и гъсто обитаеми градове, самотата е възходящ обществен проблем, който се следи в съвсем всички страни на планетата.

И преди сме говорили за отрицателните резултати на самотата, само че скорошно проучване, извършено от университета в Копенхаген, ни накара още веднъж да седнем и да се замислим добре по отношение на казуса.

Проучването е траяло 32 години и обгръща 3346 мъже, които при започване на проучването са били на междинна възраст от 63 години.

89% от тях към този момент не са на този свят, като 39% от тях са си отишли, поради сърдечни болести.

Въз основа на статистиките, датските учени са открили, че самотата покачва риска от преждевременна гибел и кардиологични болести респективно с 23% и 36%.

Любопитното в тази ситуация е, че мъжете с по-висок обществен статус съвсем не попадат под въздействието на тези цифри - единствено при 4% от тях самотата е била причина за заболяване и гибел.

Най-уязвими са мъжете от междинния и ниския обществен клас, като учените настояват, че колкото по-беден е мъжът, толкоз по-голям е рискът възприятието на самотност да докара до съдбовни последствия. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР