Въпреки че жената на снимката по-горе изглежда атрактивна благодарение на

...
Въпреки че жената на снимката по-горе изглежда атрактивна благодарение на
Коментари Харесай

Отворете Си Очите! Абсолютно Всеки Прави Това, А Е Пагубно За Здравето!

Въпреки че дамата на фотографията нагоре наподобява атрактивна с помощта на метода, по който е седнала, ето какво се случва с тялото, в случай че прекарате прекалено много време в сходна поза.

Поддържането на дадена стойка с часове може да докара до положение, наречено перонеална неврна парализа. Това може да се случи и в обстановките, в които седите в една и съща позиция дълго време. Особено, в случай че кръстосвате краката си.

През 2010 година най-различни проучвания потвърждават, че когато седите с кръстосани крайници, вашето кръвно налягане се усилва. Дори и да нямате проблеми с кръвното, най-добре избягвайте тази позиция. Това ще ви помогне да водите по-здравословен живот и ще предотвратите по-нататъшни болести, свързани с циркулацията на кръвта.

Една от аргументите за това е, че когато сложите едното коляно върху другото, стартирате да изпращате кръвта от краката към гръдния панер. В резултат на това голямо количество кръв се изпомпва от сърцето и кръвното се усилва. Друго допустимо пояснение за покачването на кръвното е, че изометричните извършения на мускулите на краката (при които ставите не се движат, а при мускулите няма забележима промяна) усилват съпротивлението на потока на кръвта. Ето за какво кръстосването на краката при глезените няма същия резултат, както когато ги кръстосате един върху различен.

Тази позиция може да докара и до тазов дисбаланс. Продължителното кръстосване на краката съкратява вътрешните мускули на бедрото и удължава външните. Това може да докара до изместване на ставите.

Кръстосването на краката може да усили риска от развиването на разширени вени. Макар че в множеството случаи за това са отговорни гените, честото седене в тази поза може да докара до инфектиране на притиснатите кръвоносни съдове. Във вените има дребни клапи, които пречат на кръвта да тече в неверната посока. Когато краката са кръстосани, налягането в кръвоносните съдове се усилва и вреди на кръвния поток. Това пък от своя страна вреди на вените – кръвта в тях стартира да се натрупва кръв и те се подуват.

Не на последно място – проучване открива, че кръстосването на краката за повече от три часа дневно може да докара до прегърбване, болки в долната част на гърба и врата, както и до дискомфорт на бедрата.

Какво излиза – най-добре се отървете от този табиет и заемете естествена и комфортна поза за седене. Още по-хубаво – излезте на разходка!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР