Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ

...
Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Кои са лидерите в ПП и кой е министър-председателят

" Въпреки че имахме реализирана официална сделка с сътрудниците от ПП-ДБ на лидерска среща. Това, което следим в последните часове е, че за следващ път не се съблюдават задължения ", това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг пред публицисти.

" Нашата парламентарна група ще взе участие само в съвещанията, които касаят приемането на българската Конституция, промените и допълненията в нея. Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерски съвет, до момента в който няма действителен механизъм, по който се вземат решенията ", безапелационна бе Атанасова.

Тя съобщи, че съответният мотив в този момент е решенията, които еднолично взема министърът на опазването на здравето във връзка с болница " Пирогов ". " Тази тематика е дискутирана с нас и преди този момент и имахме персоналното увещание на министър-председателя, че няма да има политически намеси освен в бранш опазване на здравето, само че и в нито един публичен бранш, тъй че никой от ръководещото болшинство да няма самочувствието, че кадрува политически ", сподели Атанасова.

" Знаете, че тематиката за Министерство на вътрешните работи, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, само че тази тематика се измести от фокуса и към този момент се спекулира с тематиката " Здраве " - един път през грозния спор в пленарна зала, в този момент към този момент стартира политическо кадруване в комерсиалните сдружения ", добави тя.

Атанасова дефинира това като " неприемливо ". Тя съобщи, че е провела персонален диалог с премиера Денков във връзка с болница " Пирогов " и той е дал поръчка, че това няма да се случи, изключително в случай че отчетът не е подплатен с никакви доказателства.

" Денков явно не взема решенията, някой различен ги взема. Не знаем кой, евентуално министърът на опазването на здравето ", сподели Атанасова.

По думите й на лидерска среща, на която е участвала е имало ясна сделка сред Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не им трябват повече земетресения в ръководството, а значимо да се работи за приемане на държавен бюджет и за Конституция.

Атанасова се обърна към сътрудниците си от ПП-ДБ и съобщи, че те би трябвало да са наясно, че думите в политиката значат " отговорност ", а съгласно нея дейностите в политиката носят последствия.

" Тази отговорност, в случай че желаят да я носим дружно, а не посредством други болшинства, които сме следили неведнъж, както тяхното болшинство с Българска социалистическа партия и " Възраждане " по тематиката " Лукойл ", добави тя.

Според нея е редно още веднъж да седнат на масата и да се изяснят по всички тематики.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР