Въпреки че има места в Северна Франция, където температурите редовно

...
Въпреки че има места в Северна Франция, където температурите редовно
Коментари Харесай

Как да бъдете стилни като французойки, без да замръзнете

Въпреки че има места в Северна Франция, където температурите постоянно падат под 0, парижките зими нормално са по-топли от България и несъмнено по-топли от Ню Йорк. Но това не значи, че не можем да подражаваме на френската зимна мода. Ето няколко съществени фешън правила за студено време, които са колкото топли, толкоз и шикозни, тъй че можете да се преструвате, че се разхождате по Шанз-Елизе.

1. Вълнено палто вместо пухенка

Повечето модерни дами носят дълги якета с пух, само че французойките залагат на вълна. До огромна степен номер едно във френската зимна мода е дългото вълнено палто. Някои французойки избират ретро модели с мъжки борд, само че по-женствените стилове вид халат, също се срещат в обилие. И до момента в който палтото стига най-малко доникъде на прасеца и ви обгръща в топла, уютна вълна, ще изглеждате и ще се чувствате “trés magnifique”.

2. Не пазете роклите за пролетта, сменете обувките

Когато температурите стартират да се намаляват, вместо да се отхвърлят от шикозните си поли или рокли, французойките просто заменят своите боти с високи ботуши, които дават отговор на подгъва на роклите. Това е елементарен метод да дадете на краката си повече покритие, без да прибягвате до клинове с полар или тромави зимни ботуши, които не постоянно са най-стилните варианти.

3. Помислете за ръкавиците

Без да наскърбяваме Бърни Сандърс, само че няма метод да видите ръчно плетени ръкавици (още по-малко пък с един пръст!) на ръцете на стилните дами във Франция. Вместо това, ще забележите елегантни кожени или велурени ръкавици, които са задоволително дълги, с цел да доближат под ръкавите на палтото за оптималната топлота.

4. Когато не сте сигурни - прибавете един пласт

Във френския зимен жанр необятно застъпено е наслояването, с цел да можете да регулирате равнището на топлота. Тънките поло пуловерчета, без значение дали са от памук, кашмир или вълна, са страховит детайл за студено време и могат да се носят под овърсайз ризи, необятни пуловери с паднало рамо, рокли, блейзъри и други. Придържайте се към неутрални нюанси, с цел да ги извършите допустимо най-универсални.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР