Въпреки че идва у нас за пети път в треньорската

...
Въпреки че идва у нас за пети път в треньорската
Коментари Харесай

Футболна легенда: Не ми се иска да преживея същия кошмар, който беше в Пловдив

Въпреки че идва у нас за пети път в треньорската си кариера, Жозе Моуриньо не е подготвен за български паспорт... към момента! В особено изявление пред bTV легендата си пожела този път престоят му тук да премине много по-спокойно и да избегне кошмара от Пловдив през лятото на 2020 година, когато неговият " Тотнъм " се нуждаеше от късен поврат, с цел да отстрани локалния " Локомотив " в квалификациите на Лига Европа.

" Жребият беше добър. Единственото, което не ми харесва, е пътуването. Не е единствено със аероплан. Имаш аероплан, след това рейс. Не е елементарно. Бях тук по време на пандемията с ковид. Мачът се игра пред празни трибуни, което не е същински футбол. Не усещаш атмосферата. Сега е друго. Дано се получи прекрасен мач и да спечелим, несъмнено. Дано и българските почитатели му се насладят. ", съобщи Моуриньо пред bTV.

" Не съм подготвен за български паспорт, само че не ми се желае да преживея същото, което беше в Пловдив! Там бяхме съвсем навън от шампионата. Беше за няколко минути. Надявам се в този момент да ми е доста по-спокойно, само че в случай че би трябвало да бъда почтен, ще бъде тежък мач. Онзи дуел в Пловдив беше и в Коронавирус времето, когато футболът беше много чудноват. Нямаше страст, напрежение, поддръжка от публиката. За мен въпросният интервал не беше на същински футбол. Дано на следващия ден атмосферата да е друга и да ни накара да се почувстваме живи. Поражението предходната неделя (0:4 от " Удинезе " ) е в мислите ни и то е още една причина да сме пределно стимулирани. "

" Все още имам същата жадност за триумфи. Ако това се промени, ще знам, че е пристигнал моментът да спра. Но не считам, че ще се промени в миналото... Какъв е специфичният ключ към това да бъдеш Специалния? Много дълга история е. За мен не е проблем. Можеше да е много по-зле! "

Запитан кой роден футболист от близкото минало би взел в състава си в този момент, в случай че имаше тази опция, Моуриньо се спря на Христо Стоичков.

" Като състезател - естествено, че бих взел Христо. Както всички знаем, той беше страховит. Но в случай че ми би трябвало човек за консултант - Стойчо Младенов, тъй като той също беше отличен футболист, само че имаше и треньорски взор над играта. Познава шампионата. Говорили сме си доста, само че тази седмица не сме се чували.

Сега Моуриньо е отпред на " Рома ", а в четвъртък римските " вълци " се изправиха против " Лудогорец " в Разград в първи дуел от груповата фаза на Лига Европа. Лудогорец победи с 2:1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР