Въпреки че идеята за двойки, които живеят цял живот, е

...
Въпреки че идеята за двойки, които живеят цял живот, е
Коментари Харесай

Чифтосване за цял живот: Най-преданите двойки в животинското царство

Въпреки че концепцията за двойки, които живеят цялостен живот, е привлекателна, защото сладките двойки животни се чифтосват за цялостен живот и основават фамилии дружно, моногамията като тактика за чифтосване в действителност е доста рядко срещана в природата .

Доживотното чифтосване поражда единствено в обстановки, в които то усъвършенства репродуктивния триумф, да вземем за пример когато мъжката и женската родителска грижа са жизненоважни за оцеляването на потомството. Ето за какво тя е доста по-често срещана при птиците, в сравнение с при други скотски групи, защото дребните са доста дребни и уязвими, а защото се отглеждат отвън тялото, мъжките имат опция да се включат.

Затова птици като пингвините, лебедите и албатросите постоянно са първите, към които хората се насочват, когато мислят за животни, които се чифтосват за цялостен живот.

Както ще разберете обаче, даже доживотната моногамия при животните не всеки път е равнозначна на полова изключителност. Подобно на хората животните освен се разделят - да вземем за пример " развеждат се " след несполучлив опит за размножаване - само че и имат връзки. Генетичният разбор разкрива изненади за доста от одобряваните до момента за доста " правилни " животни.

Разгледайте тази, с цел да се запознаете с някои от животните, които се чифтосват за цялостен живот, само че дали моногамните връзки при животните са толкоз сладки, колкото наподобяват?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР