Въпреки, че е скрита зад номинален собственик, Юлен се свързва

...
Въпреки, че е скрита зад номинален собственик, Юлен се свързва
Коментари Харесай

Прокуратурата иска незабавна промяна на договора с "Юлен"

Въпреки, че е скрита зад номинален притежател, " Юлен " се свързва с единия от притежателите на Първа капиталова банка Цеко Минев, който е и ръководител на Българската федерация по ски.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Столичната община не знае кой е крайният притежател на " Витоша ски "

Софийската организация по приватизация също не знае на кого са продадени ски оборудванията
21 фев 2018
ПИБ: Цеко Минев не е притежател на " Юлен "

" Капитал " потърси банката и акционера й за коментар, откакто министър председателят обществено уточни Минев като действителен притежател
16 фев 2018
Борисов и сянката зад " Юлен "

Кой стои зад концесионера на Банско
16 фев 2018 Прокуратурата проверява концесията на ски зона Банско, финансирането на Българската федерация по ски и активността на концесионера " Юлен " АД. Това излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата, изпратено във вторник. В 13 часа представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова ще даде и брифинг по тематиката.

В известието се споделя, че Сотир Цацаров е сезирал Министерския съвет с искане да " предприеме незабавни дейности за изменение и допълнение " на концесионния контракт от 2001 година, както и да " предприеме незабавни дейности за обезпечаване на цялостно сходство на употребената от концесионера повърхност с тази по концесионния контракт ".

От писмото излиза наяве, че по време на инспекцията, почнала през февруари т. година след сигнал на Политическа партия " Зелените ", е събрана информация, че " Юлен " експлоатира повърхност, която надвишава с 65,789 ха предоставените й 99,55 ха.

Обект на друго следствие е финансирането на Българската федерация по ски от Министерството на младежта и спорта - то се води от Софийската градска прокуратура, защото са установени данни за длъжностни закононарушения и занемареност.

От известието излиза наяве също, че се прави и обзор на предишни отводи на Върховната касационна прокуратура (ВКП) да проверява нарушавания и несъблюдение на концесионния контракт с " Юлен ".

Сигналът на " Зелените " е бил разпределен на прокурор от ВКП, който е направил инспекция по изясняване на притежателя на " Юлен ", концесионния контракт, действително употребяваната повърхност, процедурите по разискване за смяна на контракта. Изискани са били документи от Министерския съвет, Министерството на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград, и Върховния административен съд.

Въпреки че е скрита зад номинален притежател, " Юлен " се свързва с единия от притежателите на Първа капиталова банка - Цеко Минев, който е и ръководител на Българската федерация по ски.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР