Въпреки че беше атакуван от пчела в последния фрейм, Марк

...
Въпреки че беше атакуван от пчела в последния фрейм, Марк
Коментари Харесай

Дори пчела не попречи на Марк Уилямс да си уреди мач с Рони в Мастърс

Въпреки че беше нападнат от пчела в последния фрейм, Марк Уилямс се оправи безапелационно с 6:2 против Дейвид Гилбърт и се класира на четвъртфиналите на “Мастърс ”, където ще спретне възвишен двубой с Рони О’Съливан.

Със сигурност 2000 фенове в “Александра палас ” ще накарат великаните да се усещат като богове в невероятна атмосфера, каквато за Уилямс имаше предходната година при трагичния триумф с 6:5 над Джон Хигинс. Този дуел беше знаков и заради обстоятелството, че Англия таман се беше “отворила ” напълно след пандемията от ковид и ситуацията бе незабравима.

“Няма по какъв начин да има по-добра атмосфера от оня мач с Джон, само че несъмнено против Рони ще е същото. След няколко месеца ставам на 48 и не мога да бленувам за нищо повече от това да играя против него пред цялостни трибуни ”, разяснява Уилямс.

Уелския змей стартира ужасно срещата с брейкове от 126, 127 и 95 за 3:0 след единствено 40 минути игра. Гилбърт водеше с 49-40 в четвъртия фрейм, само че пропусна предпоследната алена с механичния мост, от което се възползва Уилямс за почистване и още по-убедителен задатък от 4:0.

Гилбърт, който е полуфиналист в предходните си две участия в “Мастърс ”, понижи изоставането си със серия от 59 след интервала. Той по-късно реализира поврат в шестата партия от 0-42 с отлично почистване на стойност 80 и върна интригата в мача - 4:2.

След сейфти замяна по последната алена в седмия фрейм Уилямс сложи снукър на противника и след това осъществя основната 1-точкова топка за 5:2. Следващата партия се оказа и последна, като се позволи по цветовете - Гилбърт изпусна жълтата два пъти при задатък от 22 точки и Уелския змей го наказа с почистване за крайното 6:2.

За 15-и път в кариерата си Уилямс е на четвъртфиналите на “Мастърс ”, до момента в който за Рони О’Съливан това е 24-то присъединяване на тази фаза. Двамата ще се изправят един против различен в 15 часа в четвъртък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР