Въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи, че израелски войник,

...
Въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи, че израелски войник,
Коментари Харесай

Пленен израелски войник е убит при сблъсък на Хамас с израелските спецчасти в опит да бъде спасен

Въоръженото крило на палестинската формация " Хамас " заяви, че израелски боец, който е бил държан като пленник, е бил погубен по-рано през днешния ден при конфликт сред палестински бойци и командоси от израелските специфични елементи, които са провеждали интервенция за избавяне на военнослужещия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Бригадите " Изедин ал Касам " оповестиха, че при конфликтите са били ранени и редица израелски военнослужещи, участващи в избавителната интервенция. Палестинските сили идентифицираха убития израелски боец като 25-годишния Саар Барух и предоставиха неговия идентификационен номер. Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) не дадоха отговор на молбата за коментар.

В края на октомври Израел съумя да избави една пленена израелска военнослужеща от линията Газа и тогава израелските сили обявиха, че при опция може да проведат сходни интервенции за връщането на останалите заложници, отбелязва Ройтерс.

По-рано през днешния ден в окупирания Западен бряг израелските сили са умъртвили петима палестинци по време на профилирана интервенция наоколо до град Тубас, заяви палестинското министерство на опазването на здравето. От канцеларията на представителя на ЦАХАЛ прецизираха, че ревизират информацията.

На Западния бряг се следи вълна от възходящо насилието паралелно с войната на Израел с ислямистите от " Хамас " в Газа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР