Въоръженото крило на Хамас заяви, че е решило да отложи

...
Въоръженото крило на Хамас заяви, че е решило да отложи
Коментари Харесай

„Хамас” отлага освобождаването на заложници

Въоръженото крило на „ Хамас ” съобщи, че е решило да отсрочи планувания за събота втори кръг от освобождение на заложници, до момента в който Израел не се ангажира да разреши на камионите с филантропична помощ да влязат в северната част на Газа, оповестява Reuters.

Бригадите ал-Касам на „ Хамас ” обявиха, че освобождението на заложниците ще се забави, в случай че Израел не се придържа към контрактуваните условия за освобождение на палестински пандизчии.

Няма неотложен отговор от Израел на изказването. По-рано израелски боен представител сподели на френската телевизионна станция BFM, че като се изключи измененията в последния миг се чака 13 израелски заложници да бъдат освободени. Той сподели, че в подмяна ще бъдат освободени 39 палестински пандизчии.

На 22 ноември палестинското придвижване „ Хамас “ разгласи, че е постигнало съглашение с Израел, посредством посредничеството на Египет и Катар, за филантропично помирение в Ивицата Газа за четири дни. Споразуменията включват освобождението на 50 дами, деца и младежи под 19-годишна възраст, арестувани в анклава, в подмяна на освобождението на 150 дами и младежи под 19-годишна възраст от израелските затвори. Примирието влезе в действие на 24 ноември.

В петък „ Хамас “ освободи 13 израелци, в това число четири деца. В подмяна Израел се съгласи да освободи 39 палестинци (24 дами и 15 тийнейджъри) от пандиза в размер на трима палестинци за всеки израелец. Освен това палестинското придвижване, с посредничеството на катарските управляващи, освободи 10 тайландски жители и един филипински жител, които не бяха обхванати от изискванията на договорката.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР