Въоръжените сили на Украйна продължават да изтеглят резерви към Артемивск

...
Въоръжените сили на Украйна продължават да изтеглят резерви към Артемивск
Коментари Харесай

Пригожин: Въоръжените сили на Украйна продължават да изтеглят резерви към Бахмут

Въоръжените сили на Украйна не престават да изтеглят запаси към Артемивск (украинското име е Бахмут), тъй че е прекомерно рано да се приказва за цялостно обграждане на града от съветските сили. Това сподели създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Въоръжените сили на Украйна не престават да изтеглят запаси и да ги трансферират в чертите на града. Водят се тежки кръвопролитни боеве, тъй че е рано да се приказва за цялостно обграждане на Бахмут ", сподели той, разяснявайки обстановката в Артемовск. Думите му са представени в Telegram канала на неговата пресслужба.

Основателят на " Вагнер " повтори, че повече от 80% от града е под контрола на съветските сили, а останалите елементи, съгласно него, " оказват упорита опозиция ".

Артемовск се намира в следената от Киев част на ДНР и е значим транспортен възел за доставяне на украинската формация войски в Донбас. За града се водят яростни борби. По-рано Пригожин сподели, че повече от 80% от Артемовск, в това число всички административни центрове, са под контрола на съветските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР