Въоръжените сили на Руската федерация предотвратиха опити на Въоръжените сили

...
Въоръжените сили на Руската федерация предотвратиха опити на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Русия обяви, че е предотвратила украинска атака срещу Запорожката АЕЦ с дронове камикадзе

Въоръжените сили на Руската федерация предотвратиха опити на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да нанесат удар по Запорожката атомна електроцентрала с дронове. Това разгласи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

" Бяха предотвратени опити на ВСУ да нанесат удар по територията на (Запорожката) АЕЦ с осем дрона камикадзе. Всички украински безпилотни летателни апарати бяха свалени отвън територията на атомната централа ", съобщи Конашенков.

Той обърна внимание, че радиационната конюнктура в региона на Запорожката АЕЦ е в нормите.

До момента няма коментар на съветските изказвания от украинска страна. Двете страни постоянно се упрекват взаимно в обстрел на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Намираща се в отчасти окупираната от Русия Запорожка област в Югоизточна Украйна, централата бе завладяна от съветската войска през март.

Украинските въоръжени сили са свалили през последното денонощие осем дрона камикадзе, доставени на Русия от Иран, сподели в това време техен представител, представен от УНИАН.

Твърденията и на двете страни в спора не са тествани по самостоятелен път, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР