Въоръжените сили на Руската федерация наистина разполагат с два типа,

...
Въоръжените сили на Руската федерация наистина разполагат с два типа,
Коментари Харесай

Киев гадае! Дали руски влак с ядрени ракети ще атакува Украйна пръв?

" Въоръжените сили на Руската федерация в действителност разполагат с два вида, от по този начин наречените " нуклеарни " влакове ", които са основани още по времето на Съветския съюз. Това сподели в изявление за УНИАН военният специалист Олег Жданов.

" Има два типа влакове, които принадлежат към системата за ръководство на нуклеарните сили. Първият е железопътен балистичен комплекс, който се състои от 7 вагона и е в действителност квалифициран за нанасяне на нуклеарни удари, защото носи нуклеарна бойна глава.

По предписание, вагоните са маскирани като хладилни или като пътнически спални вагони. Има такава дивизия във Водоснабдителна система на Русия, която се намира в Нижни Тагил. Там има хранилище, където се намират тези бойни железопътно-ракетни комплекси ", изясни Жданов.
Минималният обхват на изстрелване на тази ракета е 5-6 хиляди км, тъй че е неуместно да я придвижват до границите на Украйна, означи специалистът. Ако Русия желае да удари Украйна, ще го направи и от Тагил.

Вторият вид специфични влакове е мобилен команден пункт за ръководство на нуклеарни сили, който не носи нуклеарна бойна глава.

" Това са бронирани вагони, които разполагат със средства за връзка и ръководство. В руско време, командването можеше да отиде от Москва до Екатеринбург с този трен. И по време на пътуването, да се ръководят въоръжените сили, в това число и нуклеарните ", сподели специалистът.

Днес няма други нуклеарни влакове. Но вкарването им в приложимост е по-скоро блъф, сподели Жданов.

" Трябва да следим информацията от западните сътрудници. Факт е, че всички места за предпазване, а те са към 12, на територията на Русия са тествани и се намират оттатък Урал. Веднага след придвижването на някаква нуклеарна бойна глава, западното разузнаване ще знае за това ", добави Жданов.

Експертът счита, че американският предпазен удар по ескорт, който ще се опита да достави тази нуклеарна бойна глава, е изцяло реален:

" Ако Русия успее да нанесе даже тактически нуклеарен удар, това ще бъде сериозен удар по имиджа на Съединени американски щати и НАТО ". Той също по този начин е уверен, че на Русия към този момент е обяснено какви последици я чакат при положение на потребление на нуклеарно оръжие.

" Абсолютно съм сигурен, че даже такива скептици като господин Макрон и господин Шолц, които, в дълбините на душите си евентуално към момента се надяват да реализират съглашение с Путин, надали ще се съгласят с появяването на нов Чернобил в центъра на Европа с всички произлизащи от това последици. Би било хубаво пресата да напомни къде отиде първият радиоактивен дъжд след детонацията в Чернобил. Отиде в Холандия ", добави Жданов.

Заплахата от съветски нуклеарен удар - какво се знае

На 21 септември съветският президент Владимир Путин, дружно с оповестяването на частична готовност в страната, заплаши Запада с нуклеарно оръжие. След анексирането на превзетите украински райони, съветски публични лица започнаха да разясняват, че Русия ще употребява нуклеарно оръжие, при положение на посягане на нейна територия.

Според някои западни анализатори, нуклеарното изнудване по-скоро демонстрира сложната обстановка, в която се намира съветската войска на бойното поле. В същото време украинското разузнаване позволява, че Руската федерация може да употребява оръжия за всеобщо поразяване.

Съединените щати към този момент заплашиха с " пагубни последствия ", в случай че Путин реши да го направи. Като цяло, съгласно Института за проучване на войната, има единствено два разновидността за потребление на нуклеарно оръжие: по линията на фронта и масиран удар в Украйна.

Нито един от тях обаче няма да даде на Русия действително преимущество на бойното поле, защото Въоръжените сили на РФ в настоящето си положение просто не са способни да се бият в зона, наранена от радиация, а самите удари няма да им разрешат изцяло да завладяват Украйна, написа УНИАН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР