Въоръжените сили могат да се включат с транспортните си средства,

...
Въоръжените сили могат да се включат с транспортните си средства,
Коментари Харесай

Каракачанов обеща подкрепа за битката с COVID-19

Въоръжените сили могат да се включат с транспортните си средства, полевите си лечебни заведения. Не мисля, че е пристигнало време за това. Ефектът ще е по-добър, в случай че се употребяват почивни бази и хотели. Въпросът е, че не доближават фрагменти, изясни в изявление за бТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка обстановката с ковид у нас.

" Колко са доброволците, които отидоха в болничното заведение? Хайде да спрем да подлагаме на критика! Ако чакаме някой от Европа или Москва да ни свършат работата, няма да стане! Ние можем да разчитаме единствено на личните си сили ", сподели той пред бТВ.

Попитан за взаимоотношенията сред премиера и президента, министърът сподели: " Аз мисля, че тъкмо в такива сложни обстановки държавниците би трябвало да демонстрират държавническо възприятие. " Според него от държавното управление има ход в тази посока.

Не прави чест на македонските управляващи да приказват погрешни неща за нас в Брюксел. Няма по какъв начин с сходно тракане по масата да влязат в Европейски Съюз. От Северна Македония желаеме да няма имитация на българската история и да спрат антибългарските внушения. Помогнахме им финансово и с оръжия, а получаваме обиди, че сме окупатори и фашисти. Не се съблюдава договорът за добросъседство, съобщи още Каракачанов.

„ Клякането на Скопие в този момент е еднакво на проблем на следващия ден “, безапелационен бе той.

„ За науката и за мен македонски език няма, това си остава един български акцент. Не им прави чест “, разяснява той.

Вицепремиерът беше извънредно корав в мнението си, че българският народен интерес няма да бъде предаден. Каракачанов счита, че като дойдат у нас македонските му сътрудници се държат добре, само че след това вървят и приказват погрешни неща.

По случай пътуването си в Съединени американски щати, той удостовери, че е занесъл на Доналд Тръмп писмо от Борисов. Не е чел обаче наличието му.

Над 300 души от Министерството на защитата са с ковид, разкри още той. Самият Каракачанов беше под карантина поради контактите си със инфектирания ген. Димитър Петров. Лично ген. Мутафчийски го посъветвал да се изолира, макар че не е бил болен. Вицепремиерът изясни още, че учението на сухопътните войски, което се организира преди 2 седмици няма по какъв начин да не се случи, тъй като е подготвяно половин година и такова не е имало от 18 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР