Въоръжени мъже, изглеждащи като журналисти, застреляха бивш индийски депутат и

...
Въоръжени мъже, изглеждащи като журналисти, застреляха бивш индийски депутат и
Коментари Харесай

Застреляха бивш индийски депутат и неговия брат в предаване на живо по телевизията

Въоръжени мъже, изглеждащи като публицисти, гръмнаха някогашен индийски народен представител и неговия брат онлайн по малкия екран.

61-годишният Атик Ахмед, който беше в пандиза от 2019 година и беше наказан за похищение, отговаряше на въпроси на кореспонденти късно в събота, когато той и брат му Ашраф бяха убити отблизо разстояние, демонстрират телевизионните изображения.

Former Indian MP Atiq Ahmed and his brother, former state legislator Ashraf Ahmed, shot dead on live TV while in police custody in Uttar Pradesh state

„ Според предварителната информация трима души, представящи се за публицисти, са се доближили до тях и са разкрили огън. Нападателите са арестувани и са разпитани “, сподели чиновник на полицията Прашант Кумар. Телевизионният клип в северния град Праяградж демонстрира по какъв начин нападателите крещят индуски лозунги след наглото нахлуване.

Двете жертви са от мюсюлманското малцинство в Индия, само че полицията не сподели дали проверява възможен еретически претекст в убийствата. Братята са били надълбоко забъркани в индийския незаконен под земята свят - съгласно известията някогашният народен представител е бил изправен пред над 100 разнообразни случая, а известия в пресата споделят, че нападателите са били дребни нарушители.

Former Indian politician Atiq Ahmed and brother shot dead live on TV

Двамата бяха откарани в болница за медицински прегледи и по това време бяха заобиколени от полицейски чиновници. Местни медии оповестяват, че един от стрелците даже е носел телевизионна камера, а различен микрофон с логото на ефирен канал.

Няколко дни по-рано полицията в същия щат Утар Прадеш заяви, че е застреляла 19-годишния наследник на Ахмед и негов съизвършител в престрелка. И двамата бяха търсени по дело за ликвидиране. Десетки хора, изправени пред обвинявания, са били убити в щата през последните години при сходни по този начин наречени „ полицейски конфликти “, за които групите за отбрана на правата споделят, че постоянно са извънсъдебни изтезания.

Ахмед, който беше изправен пред обвинявания в ликвидиране и нахлуване, предишния месец съобщи в петиция до висшия съд на Индия, че животът му е бил застрашен от полицията. След стрелбата му събиранията на повече от четирима души бяха неразрешени в неделя в изобилстващия от престъпност северен щат с население от 200 милиона души, който се ръководи от хиндуистката националистическа партия Бхаратия Джаната. Стрелбата провокира отвращение измежду опозиционните партии, обвиняващи партията, че ръководи от боязън. Стотици политици, принадлежащи към всички партии в цяла Индия, имат висящи наказателни каузи, като бедният Утар Прадеш е особена гореща точка. Почти половината от министри в щата, в това число държавния министър председател, са с такива каузи, твърди самостоятелната мониторингова група Асоциацията за демократични промени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР