Въоръжен патрул от руската контраразузнавателна служба ФСБ се появи на

...
Въоръжен патрул от руската контраразузнавателна служба ФСБ се появи на
Коментари Харесай

Русия изпрати въоръжена охрана на границата с Грузия заради бягащите резервисти

Въоръжен патрул от съветската контраразузнавателна работа ФСБ се появи на границата сред Русия и Грузия в понеделник, до момента в който на граничния пункт " Верхний Ларс " чакат повече от 5000 автомобила на искащи да изоставен Русия.

Снимки и клипове на бронирания автомобил, върху който се виждат мъжете с маски и автомати, бяха публикувани в съветските обществени мрежи в последните няколко часа.

От ФСБ удостоверяват, че са изпратили свои чиновници на границата с Грузия, само че не с цел да блокират изхода (засега).

Причината, съгласно обяснението на службата пред уеб страницата РБК, е военизираният отряд да стои на границата за " непредвидени случаи " - да вземем за пример " в случай че резервистите решат да пропускателния пункт и без да са завършени никакви гранични формалности, да изоставен страната ".

В същото време, те настояват, че " не са въвеждани никакви ограничавания за излизането от страната на жители от мъжки пол, в призивна възраст ".

Видеоклип на The Insider, сниман с дрон, демонстрира големите опашки от коли, които са принудени да чакат повече от 40 часа, с цел да влязат в Грузия.

Что происходит перед пограничным пунктом Верхний Ларс: съемка с дрона
Многокилометровые пробки, водители стоят в ожидании перед границей по 40-50 часов. В очереди время от времени начинаются скандалы и разборки.
— The Insider (@the_ins_ru)
Според източници на изданието - поради напрежението сред водачите се стига до кавги и сбивания.

Масовото овакантяване на Русия продължава за следващ ден след оповестената от Владимир Путин " частична " готовност.

Според изданието The Bell - летищните управляващи в Русия са получили описи с имената на мъжете, подлежащи на наложителна готовност, с указания да не ги позволяват да излязат в чужбина.

Журналистът Иля Шепелин твърди, че някои от пасажерите са сваляни от самолетите.

" Връщат ги вкъщи. Имат билети за разнообразни курорти, някои от тях са купени още през лятото. Няма значение дали са с деца, без деца, със съпругите си, с приятелки ", написа още той, като разгласява в Telegram съобщение от граничните управляващи на летище " Внуково " с отвод да пропуснат мъж на 32 година да лети до Анталия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР