Ваня Григорова е категорична, че БСП няма да подкрепи кандидатурата

...
Ваня Григорова е категорична, че БСП няма да подкрепи кандидатурата
Коментари Харесай

Ваня Григорова: С Борис Бонев имаме различно виждане за начина на управление на София

Ваня Григорова е безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да поддържа кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на общинския съвет на София.

" Имаме друго виждане за метода на ръководство с Бонев. Когато ние споделяме, че би трябвало да се случи нещо допустимо най-скоро, те насреща ни споделят - ние занапред ще построяваме потенциал. Очевидно е, че няма по какъв начин да се съгласим. От другата страна ни споделят, че сдруженията от градския превоз би трябвало да бъдат обединени в едно, което ще породи безпределно доста проблеми в целия градски превоз. Беше казано от нашите тогавашни съперници, че в случай че до три месеца не бъде определен ръководител на столичния общински съвет, прекосяваме към нови избори за общински съветници. Такава алтернатива в изборното законодателство няма ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Какво вършим ли? Сядаме и приказваме всъщност. Не считам, че най-възрастният - госпожа Стефанова, е индивидът, който би могъл да управлява. Това е човек, който е бил общински консултант, а не знае, че кметът би трябвало да участва на съвещанията на СОС. И трябваше голям брой общински съветници да й изясняват, че това би трябвало да се случи. После се наложи да чакаме повече от час да пристигна Васил Терзиев, да каже три фрази, след което тя ни блокира и не ни разреши да задаваме въпроси на господин Терзиев. Очевидно този метод на работа няма по какъв начин да бъде признат от нас ", счита тя.

" По някакъв метод би трябвало да се раздели властта. Имаме към този момент монопол на национално и локално ниво. Трябва да има избор на ръководител, само че на следващия ден не чакам това да стане. В последна сметка Столичният общински съвет би трябвало да стартира да работи ", счита Григорова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР