Външното оценяване е свързано с учебното съдържание. Трябва да се

...
Външното оценяване е свързано с учебното съдържание. Трябва да се
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Ще работим за намаляване на административната тежест върху учителите

Външното оценяване е обвързвано с образователното наличие. Трябва да се направи обзор на образователните стратегии. Това разяснява в " Денят стартира " министърът на образованието проф. Галин Цоков.

" Преглед, при който първо да бъдат освободени от фактологическа тежест. И второ, това е по-дългосрочна упоритост, тези образователни стратегии да станат по-рамкови, по-интегрирани. Знанията да бъдат директно свързани с практиката ", съобщи Цоков.

Резултатите от изпитите след 7-и и 10-и клас повтарят трендове от предишните години. Положителното е, че резултатите по БЕЛ са по-добри. При изпита по математика тенценцията оства резултатите да са по-ниски, разяснява Цоков.

Според Цоков е значимо по какъв начин въз основата на образователните стратегии ще се промени и оценяването.

" За нашия екип тази смяна минава през насочване към формиращо оценяване, посредством следене на достиженията на всеки възпитаник. Що се отнася за такива изпити, външно оценяване - включване на повече задания с практическа ориентираност, на повече задания, които изискват критическо мислене, а не възпроизвеждане и зубрене ", съобщи Цоков.

Той подчертава, че ще работят за понижаване на административната тежест върху учителите.

Ще отворим тези нормативни документи, ще забележим главните моменти в тях, да могат учителите да насочат своята работа към децата, с цел да могат да бъдат експерти на своето работно място ", съобщи Цоков. Добави, че работят в тясно съдействие по тематиката с депутатите от парламентарната отраслова комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР