Външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането

...
Външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането
Коментари Харесай

Денков в Париж, влиза в Елисейския дворец при Макрон

Външнополитическите цели на България - цялостната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединението към Организацията за икономическо съдействие и развиване, ще обсъдят на среща в Париж министър-председателят Николай Денков и президентът на Франция Еманюел Макрон.

Макрон ще одобри Денков е Елисейския замък, като двамата водачи ще обсъдят геополитическите опасности и закани, поддръжката за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейски Съюз.

След присъединяване си в Мюнхенската конференция по сигурността Денков разяснява: " Европа е единна в това, че би трябвало да построи своя защитителен потенциал, това би трябвало да стане бързо и да бъде общо изпитание. Времето, в което всеки се оправя самичък е завършило. Това, което главно се разисква, е по какъв начин да се помогне по най-бързия метод, с цел да може да се укрепят отбранителните благоприятни условия на Украйна ".

Приоритетите на страната ни за влизане в сухопътния Шенген до края на тази година и приемане на еврото до края на идната – министър председателят комуникира с всички европейски водачи.

" Да разбираем какъв брой е значимо отварянето на сухопътните граници и приемането на еврото в България, Имаме цялостна поддръжка в това отношение, с Австрия би трябвало да продължат договарянията, с цел да изчезнат и последните им възражения, като това е част от нашите старания да укрепим границата и да подобрим битката с незаконната миграция ", уточни Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР