Външният вид на четката за зъби може да бъде много

...
Външният вид на четката за зъби може да бъде много
Коментари Харесай

Колко често трябва да сменяте четката си за зъби?

Външният тип на четката за зъби може да бъде доста излъган. На пръв взор вашата четка за зъби наподобява безупречна и подготвена да почисти вашите зъби, венци и език, само че в реалност не е по този начин. Най-вероятно тя е прекомерно остаряла. Вижте влакната: влакната на новите четки за зъби не са развалени, само че при непрекъсната приложимост стартират да се разхлабват.

Четка за зъби с износени влакна е по-малко ефикасна при унищожаване на плаката. Плаката е лепкаво покритие, цялостно с бактерии, и нейното струпване може да докара до заболяване на венците. Колко постоянно би трябвало да сменяте четката си за зъби, с цел да предотвратите натрупването на плака и да си спестите скъпи процедури в зъболекарския кабинет? Продължете да четете.

Ако не промените четката си за зъби?

Използването на остаряла четка за зъби утежнява здравето на устната празнина. Според Американската дентална асоциация (ADA) трябва да сменяте вашата елементарна или електрическа четка за зъби на всеки три до четири месеца, когато косъмчетата се износят. 

Излишната плака остава върху зъбите, в случай че не сменяте четката си за зъби постоянно. Това в последна сметка може да докара до гингивит, лека форма на заболяване на венците, което предизвиква зачервяване и отичане към венците. Освен това остарялата четка за зъби е разплодник на бактерии, които предизвикват неприятен мирис.

Как да изберем нова четка за зъби?

Ако остарялата ви четка за зъби не отстранява добре остатъците от храна и плаката от зъбите ви, просто я сменете с нова, написа WomansWorld. Можете да изберете друг вид четка за зъби, в случай че подозирате, че вашата не прави добре работата.



Снимка: pexels.com

Ето управление, което можете да употребявате, когато избирате нова четка за зъби:

Ръчна или електрическа/батерийна четка за зъби: изборът е ваш, кой тип четка за зъби е най-добре да употребявате. Въпреки това си коства да обмислите потреблението на електрическа четка за зъби в случаите, когато имате лимитирана ръчна умелост или нормално миете зъбите си прекомерно мощно. Във всеки случай не забравяйте да миете зъбите си два пъти дневно в продължение на най-малко две минути.

Знак за сходство на ADA: Този знак значи, че самостоятелни специалисти са удостоверили успеваемостта и сигурността на четката за зъби.

Тип косъм: Четки с мек косъм постоянно се предлагат, защото твърдите типове могат да повредят венците и емайла. Изберете мека четка, в случай че вашият ортодонт не ви посъветва да употребявате четка за зъби с корав косъм.

Размер на главата на четката за зъби: Голямата глава на четката не постоянно значи най-хубави резултати. В доста случаи четката за зъби с дребна глава прави чудеса, почиствайки всички зони на устната празнина.

Дръжка: Изборът на четка за зъби с вярната ръкохватка ви разрешава да почиствате зъбите си усърдно без дискомфорт. Четките с извита ръкохватка или гъвкава ръкохватка ви оказват помощ да достигнете до всички зъби, а неплъзгащата се ръкохватка подсигурява, че четката остава в ръката ви, даже когато е мокра.

Любим цвят: Ще употребявате тази четка за зъби два пъти дневно през идващите няколко месеца. Затова изберете четка в обичания си цвят, с цел да бъде миенето на зъбите прелестно и занимателно.

След като купите нова четка за зъби, съхранявайте я вярно в банята, с цел да предотвратите замърсяване. По-долу можете да намерите малко по малко указания за предпазване на четка за зъби от зъболекаря на ADA Матю Месина, DDS.



Трябва ли да покривате четката си за зъби в банята?

Не би трябвало да покривате четката за зъби по време на предпазване. Защо? Тъй като предотвратява изсъхването на косъмчетата и задържа бактериите на повърхността. Д-р Месина споделя най-хубавия метод да съхранявате четката си за зъби, когато не я употребявате:
Измийте четката след използване;Поставете четката за зъби изправена в държача, тъй че да е навън и да не допира друга четка за зъби или различен предмет;Оставете четката да изсъхне на въздух, тъй че всички бактерии, останали на повърхността на четката, да бъдат унищожени и четката да е подготвена за последваща приложимост.
Ако следвате тези препоръки и рекомендации, ще постигнете по-бляскава и здрава усмивка!

Този материал е единствено за осведомителни цели. Ако имате зъбни проблеми, свържете се със експерт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР