Външният министър на Великобритания Лиз Тръс заяви, че е скептична

...
Външният министър на Великобритания Лиз Тръс заяви, че е скептична
Коментари Харесай

Защо Путин трябва да загуби в Украйна? Лондон разкри заплахата

Външният министър на Англия Лиз Тръс съобщи, че е скептична във връзка с мирните договаряния сред Русия и Украйна и уточни, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да изтегли войските си, с цел да бъдат диалозите сполучливи, съобщи Ройтерс.

Тръс добави, че Путин би трябвало да бъде спрян " непременно ". " Скептична съм във връзка с мирните договаряния, до момента в който Путин към момента води война в Украйна. Той би трябвало да обяви  преустановяване на огъня и да изтегли войските си, с цел да могат тези мирни договаряния да бъдат взети насериозно ", съобщи Тръс пред телевизия Би Би Си.

" Ако не създадем по този начин, че Владимир Путин да загуби в Украйна, има възможност той да желае да продължи. Ние би трябвало да го спрем непременно ", добави тя. " Много значимо е да спрем Владимир Путин, той е действителна опасност, пред която е изправен светът. "

По-рано тази седмица английският министър на опазването на здравето Саджид Джавид още веднъж съобщи, че НАТО ще реагира, в случай че съветски ракети паднат на територията на НАТО, въпреки че добави, че такава офанзива е " доста малко евентуална ".

Когато през днешния ден беше запитана какво има поради под " непременно ", Тръс съобщи: " Трябва да създадем всичко допустимо в границите на нашите пълномощия да глобяваме съветския режим... в този момент изпращаме (на Украйна) оръжия за противовъздушна защита, тъй като не желаеме този спор да се задълбочи. Ето за какво в този момент би трябвало да бъдем твърди. "

" И по тази причина би трябвало да работим със страните от целия свят, с някои от които няма да сме съгласни по доста, доста въпроси, само че това, по което сме съгласни с тях, е, че не можем да забележим Русия просто да прегази суверенитета на друга страна ", сподели тя.

Британският министър председател Борис Джонсън е на посещаване в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства тази седмица, където търси благоприятни условия за увеличение на доставките на нефт на фона на покачващите се цени на суровия нефт, което се дължи на войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР