Външният министър на Украййна Дмитро Кулеба е поискал оръжие от

...
Външният министър на Украййна Дмитро Кулеба е поискал оръжие от
Коментари Харесай

Украинската делегация си тръгна разочарована от България

Външният министър на Украййна Дмитро Кулеба е изискал оръжие от премиера Кирил Петков. Но му е било отговорено, че обстановката е комплицирана и ще помогнем с каквото е допустимо.

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от Върховната Рада на Украйна Антон Кисе, който съпровожда министър Кулеба при визитата му у нас. 

" Когато има самостоятелни срещи и експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се взимат решения, а се дефинират основните цели и задания ", сподели Кисе.

Той добави, че се е опитал да беседва с народни представители в Народното събрание. " Не съм удовлетворен, само че съм угнетен, тъй като когато убиват хора няма причини да не се помогне на страдащите ", добави бесарабският българин.

" Определено в нашата делегация има отчаяние ", безапелационен бе Кисе. Кулеба: Тези, които не ни оказват помощ, оказват помощ на Русия Тези, които през днешния ден не ни оказват помощ, оказват помощ на Русия. Това сподели каза украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Припомняме, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е изискал от премиера Кирил Петков страната ни да изпрати военна помощ. За подобен диалог описа самият украински министър, който се срещна и с депутатите в Народното събрание.

" Когато водиш война, се нуждаеш от всичко - от патрони до бойни самолети. Ние дадохме еднакъв лист на всички страни-членки на НАТО и България получи същия лист ", съобщи Кулеба. Темата " оръжия за Украйна " стана причина за остри несъгласия както в обединението, по този начин и сред власт и съпротива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР