Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви пред руски медии,

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви пред руски медии,
Коментари Харесай

Лавров обяви, че и мирни преговори няма да спрат бойните действия, Харкив е набелязан като цел

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи пред съветски медии, че Москва няма планове да стопира бойните дейности в Украйна даже в случай че стартират мирни договаряния. Лавров приказва пред публицисти от близки до Кремъл медии: Sputnik, " Комсомольская истина ", " Говорит Москва ".

" През интервала на договарянията няма да вършим каквито и да било паузи в бойните дейности. Процесът би трябвало да върви. " – сподели Лавров.

Той особено уточни втория по величина украински град Харкив като цел на съветските военни.

Външният министър на страната агресор разяснява мирния проект, препоръчан от Турция, като също така, обеляза, че Китай излиза с самодейност за световна сигурност, която кореспондира с позициите на Кремъл.

Лавров акцентира, че Русия желае да се забрани съществуването в Украйна на военни бази и провеждането на учения с трети страни, с изключение на със единодушието всички „ страни-гаранти ", в това число Русия и Китай.

Според него " гаранциите " предвиждали завзетите украински територии да останат в Руската федерация.

" В този " истанбулски документ " имаше гаранции… За лимит на сериозността се смяташе член 5 от Вашингтонския контракт за Северноатлантическия алианс. Дословно не беше заимствуван, само че там бяха съгласувани няколко други форми… По-точно беше написано, че тези гаранции за сигурност не се отнасят за Крим и Донбас, което като цяло означаваше, че те не би трябвало да се пипат, другояче не работят никакви гаранции. " – разяснява Лавров.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР