Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко

...
Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко
Коментари Харесай

Маас: Решението за инвестиция в България е на "Фолксваген", политиката не се меси

Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас организираха среща на четири очи в Министерски съвет.

„ Германското държавно управление няма отношение по договорката за новата инвестиция на „ Фолксваген” в България. Това е решение на частна компания, тук политиката не би трябвало да се меси”, съобщи по време на брифинг Хайко Маас.

„ Надявам се автомобилният колос в скоро време да оповести решението си, с цел да не се постанова още веднъж да изяснявам за техните дейности. В България работи извънредно мощна индустриална камара, както и немският език е доста добре застъпен в страната – фактори, които сигурно ще бъдат регистрирани от „ Фолксваген”, добави Маас.

Захариева и Маас разискаха и развиването на Западните Балкани.

„ Това е район с нерешени въпроси, само че перспективен в сърцето на Европа. Ситуацията в Близкия изток, връзките сред Европейски Съюз и Турция също бяха разисквани “, разясни българският външен министър.

Визитата на немския министър в България е съчетана със старта по построяването на нова административна постройка на немското посолство.

След срещата в Министерски съвет двамата министри направиха разходка в историческия център на София – пространството сред ротондата „ Св. Георги “, джамията „ Баня Баши “ и Софийската синагога. Двамата посетиха и Централните хали, където се почерпиха с саралия. Сред туристическите атракции за немската делегация бе и посещаване в метрото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР