Външните министри на Армения и на Азербайджан се срещнаха за

...
Външните министри на Армения и на Азербайджан се срещнаха за
Коментари Харесай

Блинкен сдобрява Армения и Азербайджан. Изборът на САЩ

Външните министри на Армения и на Азербайджан се срещнаха за пръв път след пограничните военни конфликти от предходната седмица. Арарат Мирзоян и Джейхун Байрямов седнаха един против различен от двете страни на американския държавен секретар Антъни Блинкен часове преди началото на общата сесия на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи БНР.

След диалозите американският първи посланик съобщи, че " обнадежден " от неналичието на принуждение през миналите дни, както и че " мощният, резистентен дипломатически ангажимент е най-хубавият път за всички ".

-->

След като арменските управляващите ревизираха броя на жертвите, стана ясно, че в двудневния обстрел през границата са починали 286 души.

Агенция Франс Прес отбелязва, че сега протича задълбочаване на връзките сред Съединени американски щати и Армения, която се смята обичайно за съдружник на Русия.

Преди дни в Ереван дойде и ръководителят на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси, която даде поддръжка на Армения в спора с Азербайджан. Пелоси стана най-високопоставеният представител на Съединените щати, посещавал страната след оповестяването на самостоятелност от някогашния Съветски съюз през 1991 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР