Вандали са повредили повече от 70 произведения на изкуството и

...
Вандали са повредили повече от 70 произведения на изкуството и
Коментари Харесай

Мистериозни вандалски атаки по музеи в Берлин

Вандали са развалили повече от 70 творби на изкуството и артефакти в някои от най-реномираните музеи в Берлин, разгласи полицията, представена от Агенция Франс Прес.

Властите са запазили безмълвие за закононарушенията повече от две седмици.

Ценни картини, скулптори от камък и саркофази в три институции във включения в листата на ЮНЕСКО Музеен остров в немската столица са били залети с " мазна течност ", оставяйки забележими петна, разясниха от берлинската полиция пред информационната организация.

Германски медии го дефинираха като " една от най-големите офанзиви против изкуството и антични предмети в поствоенната история на Германия ".

Берлинската полиция е почнала следствие за нанасяне на имуществени вреди върху изложени творби на изкуството и артефакти, разгласи представителят Мартин Дамс.

Дамс разясни, че полицията има вяра, че вандалският акт е станал на 3 октомври, Деня на немското единение, по време на работните часове на Пергамския музей, Новия музей и Старата национална изложба.

Той не разкри за какво нито музеите, нито полицията не оповестиха по-рано за офанзивата . Германски медии оповестиха за първи път за офанзивите във вторник.

Полицията не разкри и някакъв претекст за незаконното действие.

Но Die Zeit и Deutschlandfunk оповестяват, че Атила Хилдман, деятел, който се афишира против държавните ограничения за ограничение разпространяването на ковид, през август и септември популяризира тайни теории за Музейния остров.

В " Телеграм " Хилдман съобщи, че в Пергамския музей, който беше затворен известно време през лятото поради епидемията, се намира " тронът на Сатаната ".

Според него институцията е в центъра на " световна сатанистка и корона незаконна сцена ", където " те жертват хора през нощта и изнасилват деца ". Конспирацията е като на тайното придвижване QAnon.

Берлинският ежедневник Tagesspiegel осведоми, че полицията е поискала подпомагане от хората, посетили музея на 3 октомври.

Музейният остров е дом на извънредно скъпи артефакти, в това число именития бюст на египетската кралица Нефертити и вавилонската " Порта на Ищар ". Привлича към 3 милиона гости годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР