Вандали са посегнали на новия изпускател на язовира край великотърновското

...
Вандали са посегнали на новия изпускател на язовира край великотърновското
Коментари Харесай

Водолази ремонтираха спешно изпускател на язовир край Търново

Вандали са протегнали ръка на новия изпускател на язовира край великотърновското село Миндя, инсталиран в края на ноември предходната година. Щетите са установени в неделния ден и незабавно са отстранени.

„ Спешните ремонтни действия бяха осъществени от група водолази, а отводнителната система на водоема още веднъж е изцяло изправна “, заяви заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Новият изпускател бил закупен, защото остарялото оборудване се оказало разрушено и негодно за употреба. Щетите още веднъж са вследствие на вандализъм, осъществен във време, в което язовирът е бил с доста ниско равнище на водата.

Заради метеорологичната конюнктура е предоставено на кметовете и кметските наместници да наблюдават за равнищата на водата в 18-е общински язовира. Водоемите са с естествени водни количества. Всеки от язовирите бе огледан обширно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите уреди е положително, не са установени неизправности, които могат да доведат до опасности от наводнения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР