Вандали изтръгнаха фигурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във

...
Вандали изтръгнаха фигурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във
Коментари Харесай

Вандали свалиха скулптурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна

Вандали изтръгнаха фигурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна, оповестяват от общината. В 9.10 ч. тази заран жител е алармирал дежурния чиновник в Община Варна за вандалски нападения върху паметника на граф Н.П. Игнатиев, който се намира в Градската градина сред Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ и филиала на театъра във Варна.

На място незабавно са се отзовали шефът на Дирекция „ Култура и духовно развиване “ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. контрольор Георги Ковачев. Те са установили, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, евентуално с лост, ръбовете са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма изчезнали детайли.

Снимка: Българска телеграфна агенция

Монументът е демонтиран и ще бъде спретнат и съхранен, до момента в който не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възобновен на мястото си.

Община Варна приканва жителите да се въздържат от хулигански прояви и похищения върху паметниците на културното завещание във Варна и върху общинска благосъстоятелност, спирки на градския превоз, машини за продажба на билети, подлези и други Общината ще ускори контрола и видеонаблюдението за предварителна защита и разчита на жителите за взаимно запазване на собствеността.

Инфо: Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР