Вамериканска военна болница в Германия по-рано тази година лекарите направиха

...
Вамериканска военна болница в Германия по-рано тази година лекарите направиха
Коментари Харесай

Резистентни на антибиотици инфекции са открити при украински войници

Вамериканска военна болница в Германия по-рано тази година лекарите направиха обезпокоително изобретение, когато прегледаха ранен украински боец, който е защитавал страната си против Рускaта инвазията. Неговата зараза беше резистентна към съвсем всички налични антибиотици.

Това се описва  в публикация, оповестена предишния месец от Центъра за надзор на болесттите на Съединени американски щати.

Това е най-новото доказателство за последствията за здравето от войната, разпространяваща се надалеч оттатък Украйна, пише Financial Times (FT).

Откакто Русия за първи път нахлу в елементи от Украйна през 2014 година, броят на резистентните към медикаменти инфекции в Западна Европа нараства – и забележителна част от инфектираните са били в украинци, съгласно голям брой научни публикации.

Има доста способи, по които войната улеснява разпространяването на заболявания и затруднява вземането на нормалните защитни ограничения против устойчивост към антибиотици. Тежките метали в патроните могат да бъдат токсични, дълбоките рани излагат тялото на зараза, болничната и хигиеничната инфраструктура е развалена, тестванията за установяване на верния антибиотик за потребление може да не са налични, безразборната приложимост на медикаменти може да е по-вероятна и придвижването на популацията може да популяризира болест.

През последните месеци евакуирани бойци и цивилни бяха признати за лекуване на разнообразни места в Европа. Изследвания показват нарастване на сходни инфекции.

Някои от инфекциите наподобява са добити по време на престой в болнични заведения в Украйна, други се популяризират в страните, приемащи хиляди бежанци.

Въпреки това разпространяване на устойчиви на антибиотици инфекции, икономическите и политически последствия от войната отклониха държавните управления от намаляване на опасността за здравето.

Здравните специалисти, които се стремят да се оправят с това, бяха разочаровани от Общото заседание на Организация на обединените нации предишния месец, когато бяха признати три резолюции за справяне с заболяванията, само че нямаше доста признаци за ново финансиране или твърди отговорности за използване на смяна.

Специалистът по антимикробната устойчивост (AMR), Дам Дейвис упорства за една, по-строга и по-фокусирана резолюция по отношение на AMR през идната година, в това число ограничения за следене на напредъка и търсене на отговорност от нациите.

Ukraine infections show rising threat from antibiotic resistance
— FT Europe (@ftbrussels)
„ Предстои ни солидна работна стратегия “, споделя тя. 

По света заплахата от AMR — като се има поради лимитираният набор от ефикасни съществуващи медикаменти — нараства доста, като се създават малко нови медикаменти.

Спирането на този напредък е мъчно. Мерките, който са подхванати са ограничаване и съблюдаване и надзор във връзка с инфекциите и опити за ограничаване на замърсяването на околната среда и несъразмерната и несъответствуваща приложимост на антибиотици при животни.

Пациент в влиятелна болница в Ню Йорк споделя пред FT, че антибиотици са били предписани без задоволително проби, с цел да се подсигурява, че са подобаващи за инфекцията.

Това от своя страна докара до отхвърли на аптека да одобри назад неизползваните хапчета, с цел да подсигурява безвредното им изхвърляне.

Съществуват основни разлики сред качеството на националните политики и оценките за смъртните случаи, дължащи се на лекарствена устойчивост. Зимбабве и Япония са измежду страните, които са получили положителни оценки, само че също по този начин имат висока смъртност.

Замътването на водата е свързано с антимикробна устойчивост. Държавите, които са вложили в по-добро наблюдаване и разполагат с по-точни данни, могат да бъдат глобени, написа FT.

Данните от Партньорството за картографиране на антимикробна устойчивост и антимикробна приложимост акцентират, че единствено 1,3% от 500 000 лаборатории в 14 африкански страни правят бактериологични проби.

Въпреки тези компликации, възходящ брой начинания допускат, че може да има известно усъвършенстване в бъдеще. Изкуственият разсъдък се употребява за ранен етап на проучване, а подкрепяният от фармацевтичната промишленост AMR Action Fund даде финансиране за поддръжка на тестване при пациенти на няколко обещаващи пробни лекувания.

Въз основа на тласъците в Швеция и Германия за поощряване на навлизането на нови антибиотици, Обединеното кралство е пионер в пилотни схеми, които възнаграждават разработчиците на новаторски медикаменти — предопределени да лимитират несъразмерната приложимост на антибиотици. Подобни ограничения се разискват в Канада, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

И въпреки всичко достъпът до по-нови медикаменти в страните със междинен и невисок приход остава слаб, застрашавайки живота на доста пациенти и рискувайки по-нататъшно повишаване на устойчивостта посредством несъответствуваща приложимост на актуалните медикаменти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР